Lastenneurologian osasto, lastenneurologian poliklinikka

Lastenneurologian yksikkö

Tutkimme ja hoidamme alle 16-vuotiaita lapsia ja nuoria, joilla on todettu tai epäillään neurologista oiretta tai sairautta. Toimintamme on polikliinispainotteista ja konsultoivaa, ja teemme tiivistä yhteistyötä muiden sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoiden kanssa.

Kiireettömään hoitoon ja tutkimuksiin potilaat tulevat oma-, neuvola- tai koululääkärin lähetteellä. Osa potilaista tulee jatkohoitoon Taysin muista yksiköistä, esimerkiksi lastentautien tai muiden erikoisalojen osastoilta ja poliklinikoilta.

Lastenneurologisista päivystystutkimuksista vastaa lastentautien päivystyspoliklinikka ja lasten tehovalvontaosasto, jossa lastenneurologian erikoislääkäri toimii konsultoivana lääkärinä.

Poliklinikkakäyntejä on vuosittain lääkärin vastaanotolla noin 1 500, hoitajien ja erityistyöntekijöiden vastaanotoilla useita tuhansia. Osastolla on vuosittain noin 750 kuntoutusjaksoa, joiden pituus vaihtelee 1–5 päivään.

Toiminta ja henkilökunta

Yksikössä toimii poliklinikka ja osasto, joilla on yhteinen henkilökunta.

Poliklinikalla on lääkärin, hoitajan, psykologin, puheterapeutin, toimintaterapeutin ja fysioterapeutin vastaanotto- ja toimintatiloja.

Osastolla on yhteensä 12 potilaspaikkaa. Potilashuoneet ovat pääasiassa kahden hengen huoneita, joista vain osassa on huonekohtainen wc ja suihku. Potilaiden käytössä on leikkihuone, joka toimii myös ruokailutilana.

Osasto toimii päiväosastona maanantaista perjantaihin. Yöhoitoa vaativan potilaan hoito toteutuu muilla lastentautien osastoilla. Potilaat ja heidän perheensä voivat yöpyä myös sairaala-alueella sijaitsevassa potilashotellissa.

Lastenneurologian yksikössä työskentelee kuusi erikois- ja erikoistuvaa lääkäriä, hoitohenkilökuntaa on yhteensä noin 20. Hoitoon osallistuvat myös erityistyöntekijät: psykologit, puhe-, toiminta- ja fysioterapeutit, sosiaalityöntekijä ja kuntoutusohjaaja.

Vastuuhenkilöt

Ylilääkäri Kai Eriksson
Osastonhoitaja Kaarina Rajala-Huissi