Lasten infektio-osasto, lasten päivystysyksikkö

Lastenosasto 4

Hoidamme lasten osastolla lasten päivystyspoliklinikalta ja alueen keskussairaaloista osastohoitoon lähetettyjä alle 16-vuotiaita lapsia ja nuoria. Yleisimpiä hoidon syitä ovat virusperäinen keuhkoputkentulehdus, astma, keuhkokuume, ripuli tai virtsatietulehdus. Lisäksi hoidamme monia muita, harvinaisiakin, infektioita.

Vakavissa, henkeä uhkaavissa infektioissa lasta hoidetaan aluksi lasten teho-osastolla. Keskimääräinen hoitoaika lasten infektio-osastolla on kaksi vuorokautta ja yleensä hoito jatkuu kotona. Teemme läheistä yhteistyötä lasten kotisairaalan kanssa.

Tilat ja henkilökunta

Osastolla on kymmenen 1–2 hengen potilashuonetta, joissa on oma wc- ja suihkutila. Potilaspaikkoja on yhteensä 16. Lapsille ei ole yhteistä leikkitilaa, koska tartuntariskin vuoksi kaikkien on oleskeltava omissa huoneissaan.

Vanhemmat voivat osallistua lapsensa hoitoon osastolla. Potilastilanteen salliessa toinen vanhemmista voi myös yöpyä patjalla potilashuoneen lattialla.

Osastolla on vanhempia varten keittonurkkaus, jossa voi keittää kahvia ja teetä sekä lämmittää ruokaa. Koska lapset sairastavat tarttuvia tauteja, vanhempien tulee noudattaa erityisen hyvää käsihygieniaa.

Lastenosasto 4 on osa lasten päivystysyksikköä, ja henkilökuntamme on yhteinen lastentautien päivystyspoliklinikan kanssa. Aamu- ja iltavuoroissa työskentelee 5–7, öisin 3–4 hoitajaa.

Vierailut

Sisarusten vierailuja harkitaan tapauskohtaisesti, jotta infektioiden leviäminen vältetään. Lapsella saa olla kerrallaan kaksi vierailijaa.

Lue myös: Vierailijoille ja läheisille

Vastuuhenkilöt

Erikoislääkäri Merja Helminen
Osastonhoitaja Eeva Kääriä