Munuaiskeskuksen poliklinikka

Munuaispoliklinikka

Hoidamme poliklinikalla akuutteja ja kroonisia munuaistauteja sairastavia ja munuaissiirron saaneita potilaita. Potilaat tulevat lähetteellä terveyskeskuksista, muista sairaaloista tai yksityislääkärin vastaanotolta.

Teemme vastaanottokäynneillä munuaistautien diagnoosien selvittelyä sekä suunnittelemme ja toteutamme potilaan tarvitsemaa hoitoa.

Munuaispotilaiden seurannassa riittävät useimmiten varsin yksinkertaiset laboratorio- ja muut tutkimukset. Useimmiten munuaistautiin ei ole parantavaa hoitoa, vaan tavoitteena on munuaistaudin etenemisen pysäyttäminen tai hidastaminen.

Jos potilaan munuaistauti on vakaa, siirrämme seurannan perusterveydenhuoltoon, ja annamme potilaan omalle lääkärille ohjeet hoidosta ja seurannasta. Munuaispoliklinikan seurantaan jäävät potilaat, joilla on etenevä krooninen munuaistauti tai muu vaikea yleissairaus. Tällaisia ovat esimerkiksi dialyysihoitoa lähestyvät ja munuaissiirron saaneet potilaat.

Vastaanotolla potilaalla saa olla saattaja tai läheinen mukana, ja hyvin iäkkäiden potilaiden kohdalla se on suotavaakin.

Poliklinikka toimii maanantaista perjantaihin kello 8–16.

Yhteydenotot

Voit jättää soittopyynnön numeroon 03 311 64281. Automaatti kertoo koska soitamme sinulle takaisin.

Voit ottaa yhteyttä myös tekstiviestillä numeroon 045 73976466 kaikkina vuorokaudenaikoina. Kirjoita viestiin nimesi, syntymäaikasi ja asiasi lyhyesti. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Vastuuhenkilöt

Osastonylilääkäri Heikki Saha
Apulaisylilääkäri Satu Mäkelä