Naistentautien poliklinikka

Naistentautien poliklinikka on arkipäivisin toimiva ajanvarauspoliklinikka. Tutkimme ja hoidamme naistentautien lähetepotilaita ja gynekologista syöpää sairastavia potilaita. Päivystyspotilaat hoidetaan Taysin naistentauti- ja raskauspäivystyksessä.

Potilas tulee poliklinikalle ajanvarauksella lähetteen perusteella. Lähettämissyitä ovat muun muassa alkuraskauden ongelmat, vuotohäiriöt, kasvaimet, tulehdukset, virtsankarkailu ja gynekologinen laskeuma.

Poliklinikkakäynti kestää yleensä 30–60 minuuttia. Ajanvarauskäynnit suunnittelemme siten, että mahdollisimman monia tutkimuksia voidaan tehdä samalla käynnillä. Vuosittain poliklinikkakäyntejä on noin 6 500.

Tilat ja henkilökunta

Päivittäin poliklinikalla työskentelee naistentautien erikoislääkäreitä, erikoistuvia lääkäreitä ja gynekologisen syövänhoitoon sekä opetukseen perehtyneitä lääkäreitä, hoitajia ja sihteereitä.

Tavoitteenamme on huolehtia tiedonvälityksestä sekä yhteistyön kehittämisestä avohoidon ja muiden sairaaloiden kanssa. Naistentautien poliklinikka toimii terveydenhuoltoalan sekä lääketieteen opiskelijoiden koulutuspaikkana sekä avustaa lääketieteellisessä opetus- ja tutkimustoiminnassa.

Vastuuhenkilöt

Vastuulääkäri Riikka Tähtinen
Osastonhoitaja Riitta Saarela
Onkologian vastuulääkäri Synnöve Staff