Neurologian ja kuntoutuksen vuodeosasto

Hoidamme ja kuntoutamme osastolla neurologisia aikuispotilaita. Tays on yksi kolmesta yliopistosairaalasta, joihin selkäydinvammapotilaiden kuntoutus on keskitetty, joten kuntoutuspotilaita tulee lähetteellä eri puolilta Suomea myös muiden sairaanhoitopiirien alueelta.

Osasto tarjoaa muun muassa:

  • Akuuttivaiheen selkäydinvammakuntoutusta
  • Muiden sairausryhmien vaativaa moniammatillista kuntoutusta
  • Neurologisia arviointi- ja osastokontrollijaksoja lihastauti-, parkinson- ja epilepsiapotilaille
  • Epilepsiapotilaiden lääkevaihtojaksoja

Kuntoutusjaksot kestävät kuntoutustavoitteiden mukaan noin yhdestä viikosta 2–3 kuukauteen. Muiden neurologisten potilaiden kontrolliluonteiset jaksot kestävät keskimäärin 1–5 vuorokautta.

Tilat ja henkilökunta

Osastolla on 19 potilaspaikkaa, joista 13 on varattu kuntoutuspotilaille ja kuusi muille neurologisille potilaille. Osastolla on yksi yhden hengen huone ja kuusi kolmen hengen huonetta, joista kaksi huonetta jakaa saman wc:n. Lisäksi on yhteinen päiväsali, jossa on internet yhteys. Rakennuksen kolmannessa kerroksessa sijaitsevat fysioterapiasali ja toimintaterapiatilat.

Osastolla työskentelee erikoislääkäri, erikoistuvia lääkäreitä, osastonhoitaja, sairaanhoitajia, lähihoitajia, puheterapeutti, neuropsykologi, fysioterapeutteja, toimintaterapeutteja, sosiaalityöntekijä, osastonsihteereitä ja sairaalahuoltajia.

Vierailut

Osastolla on vapaa vierailuaika. Toivomme vierailujen painottuvan iltapäivään ja iltaan, koska päivällä ja aamupäivällä tehdään tarvittavat hoidot, tutkimukset ja erityistyöntekijöiden arvioinnit.

Lue myös: Vierailijoille ja läheisille

Vastuuhenkilöt

Kuntoutuspotilaat: erikoislääkäri Eerika Koskinen
Muut neurologiset potilaat: vaihtuva erikoistuva lääkäri, puhelin 03 311 63351
Osastonhoitaja Petri Vuorela