Neurologian poliklinikka

Neurologian poliklinikalla hoidetaan yleisneurologisia sairauksia sekä epilepsiaa, dementiaa, Parkinsonin tautia, lihastauteja, MS-tautia ja muita neuroimmunologisia sairauksia. Lisäksi poliklinikalla tehdään muistihäiriöiden kartoituksia ja työkyvyn arviointeja. Poliklinikan osana toimivat kipupoliklinikka, aivovammapoliklinikka ja lihastautien tutkimuskeskus. 
 

Neurologian poliklinikka toimii Finn-Medi 2 -rakennuksen 3. ja 4. kerroksissa.

Neurologian poliklinikalle tarvitaan lääkärin lähete. Hoitava lääkäri tekee potilaasta lähetteen, jonka perusteella neurologian poliklinikan vastaava lääkäri arvioi potilaan tutkimusten ja hoidon tarpeen. Arvion perusteella potilaalle varataan joko lääkärin vastaanottoaika, soittoaika tai tutkimusaikoja. Vastaava lääkäri voi myös ilman vastaanottoa antaa kirjalliset jatkohoito-ohjeet lähettävälle lääkärille. Tässä tapauksessa myös potilas saa kirjallisen tiedon ohjeista.

Jos aikaa ei voida antaa heti, potilas saa ensin ilmoituksen että hänet on asetettu jonoon, ja varsinainen aika ilmoitetaan myöhemmin. Jos potilaan vointi jonotusaikana muuttuu, hän voi ottaa yhteyttä lähettävään lääkäriin, joka tarvittaessa kiirehtii aikaa. Jos annettu aika ei potilaalle sovi, ajanvarauskirjeestä löytyy puhelinnumero ja aika jolloin hän voi ottaa yhteyttä poliklinikalle ja sopia uuden ajan.

Mitä vastaanotolla tapahtuu

Lääkärin vastaanoton jälkeen potilaalle varataan suunnitellut tutkimukset ja annetaan oireisiin, tutkimuksiin ja lääkitykseen liittyvää ohjausta. Potilas saa myös puhelinnumeron johon voi ottaa yhteyttä, jos myöhemmin ilmaantuu kysyttävää tai tarvetta muuttaa sovittuja aikoja.

Tarvittaessa potilaalle voidaan varata aika myös erityistyöntekijälle, kuten psykologin tai sosiaalityöntekijän vastaanotolle. Erityisesti muistihäiriöiden kartoituksessa ja työkyvyn arvioinnissa laajemmat selvittelyt ovat usein tarpeen.

Neurologian poliklinikka toimii arkipäivisin klo 7.30 - 15.

Yhteydenotot

Osastonsihteerit vastaavat esimerkiksi lähetteiden saapumiseen, aikojen tarkistamiseen sekä käyntiajan perumiseen tai siirtämiseen liittyviin tiedusteluihin ma - pe klo 8–10 numerosta 03 311 66664.

Hoitoasi koskevia asioita voit tiedustella alla olevista sairaanhoitajien numeroista maanantaista torstaihin klo 8–12 ja perjantaisin klo 8–9. Käytössämme on takaisinsoittopalvelu.

Parkinsonin tauti
Liikehäiriöt
Motoneuronitauti
Muistisairaudet
Aivoverenkiertohäiriöt
sairaanhoitaja 03 311 65867

Epilepsia
sairaanhoitaja 03 311 69555

MS-tauti
Muut neuroimmunologiset sairaudet
Lihastaudit
sairaanhoitaja 03 311 66659

Kipu
sairaanhoitaja 03 311 69112

Voit ottaa yhteyttä myös tekstiviestillä numeroon 045 7397 6679 kaikkina vuorokauden aikoina. Kirjoita viestiin nimesi, syntymäaikasi ja asiasi lyhyesti. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

OmaTays

Neurologian poliklinikalla on käytössä sähköinen hoitokeskustelu, jonka kautta voit lähettää meille viestejä tietoturvallisesti. Pyrimme vastaamaan kahden arkipäivän kuluessa. Hoitokeskustelun käyttöä varten tarvitset PIN-koodin, jonka saat henkilökunnalta.

Vastuuhenkilöt

Apulaisylilääkäri Mika Koskinen
Osastonhoitaja Saara Kotakorpi