Nuorisopsykiatrian osasto

Olemme muuttaneet Taysin Keskussairaalan L-rakennukseen, uuteen Lasten ja nuorten sairaalaan 8.10.2019.

Kokovuorokausiosastolla hoidetaan 13–17 -vuotiaiden nuorten vakavia psykiatrisia häiriöitä. Hoitoon tullaan lääkärin lähetteellä aikuisten saattamana.

Tyypillisiä tilanteita, jolloin yksikköön tullaan hoitoon, ovat Itsetuhoiset kriisit, psykoottiset hallitsemattomat tilat ja vaikeat syömishäiriöt, joissa on kuolemanvaara.

Hoito osastolla

Hoitojaksot voivat kestää muutamasta päivästä viikkoihin. Kullekin potilaalle tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma tulovaiheessa yhdessä nuoren perheen kanssa. Siinä sovitaan hoitojakson tavoitteet ja keinot niihin pääsemiseksi. Lisäksi mahdollisuuksien mukaan aikataulutetaan jakso ja sovitaan aina myös jakson päätöstapaaminen.

Hoito sisältää keskustelua omahoitajan kanssa, osallistumista sovittuihin toipumista tukeviin ryhmiin, ja yksilöllisesti suunniteltua perhetyöskentelyä. Nuoren liittyminen osaston yhteisöön on tärkeä osa hoitoa, samoin kuin päiväjärjestyksen ja arkirutiinien ylläpito.

Tilat ja henkilökunta

Osastolla on 12 potilaspaikkaa. Huoneet ovat pääosin yhden hengen huoneita. Lisäksi on yhteisiä oleskelu- ja toimintatiloja, yhteiset vessat ja suihkut käytävällä sekä rauhoittumishuone.

Vierailut

Vierailuaika on tiistaina, keskiviikkona ja perjantaina kello 18.00–19.30, lauantaina ja sunnuntaina kello 13–15. Toivomme, että vierailuista ilmoitetaan kansliaan etukäteen.

Lue myös: Vierailijoille ja läheisille

Vastuuhenkilöt

Apulaisylilääkäri Timo Holttinen
Osastonhoitaja Nina Nordling