Osasto 6A

Hoidamme neurokirurgisia sekä korva- ja suusairauksien aikuispotilaita. Osastolle tullaan päivystyksenä tai kutsuttuna.

Päivystyspotilaat tulevat muista sairaaloista, poliklinikalta, ensiavusta tai leikkaussalista heräämön kautta. Muut kuin päivystyspotilaat tulevat kutsuttuina osastolle päivää ennen suunniteltua leikkausta tai tutkimusta ja ilmoittautuvat osastolla 6B. Toimenpidepäivänä saapuvat leiko-potilaat tulevat osastolla 6B sijaitsevaan Leiko-yksikköön.

Jatkohoitoa tarvitsevat potilaat siirretään terveyskeskukseen, muihin keskussairaaloihin tai Tampereen kaupungin sairaaloihin. Hyväkuntoiset potilaat kotiutuvat.

Hoitojakson pituus riippuu sairaudesta ja sen vaatimasta seurannasta. Pisimmät hoitojaksot ovat yleensä pari viikkoa.

Neurokirurgian lääkärit kiertävät osastolla vuoden jokaisena päivänä. Osastolla tehdään pieniä toimenpiteitä, kuten kanyylien laittoja, aivoselkäydinnesteen laskuputkien asetuksia, intratekaalisia baklofeenikokeiluja, hermostimulaattoreiden säätöjä, virtsarakon ultraäänitutkimuksia ja katetrointeja. Lisäksi kuntoutetaan selkäydin- ja muita liikuntavammaisia ja tehdään neuropsykologisia tutkimuksia.

Tilat ja henkilökunta

Osastolla on 10 potilashuonetta ja 27 vuodepaikkaa. Kahden hengen huoneita on kolme ja kolmen hengen huoneita on seitsemän. Yksi kolmen hengen huone on varustettu erityisesti tuoreiden selkäydinvammapotilaiden hoitoon.

Osastolla työskentelee neurokirurgian sekä korva- ja suusairauksien lääkäreitä, hoitajia, fysioterapeutteja, puheterapeutteja, neuropsykologi, sosiaalityöntekijä, sihteereitä ja sairaalahuoltajia.

Vierailut

Osastolla on vapaa vierailuaika kello 21 saakka.

Lue myös: Vierailijoille ja läheisille

Vastuuhenkilöt

Korva- ja suusairauksien vastaava lääkäri Elina Halme
Neurokirurgian ylilääkäri Juhana Frösen
Osastonhoitaja Paula Mertanen