Päiväsairaala 1

Tarjoamme tehostettua psykiatrista avohoitoa aikuisille, joilla on mielialahäiriö tai muu psyykkinen häiriö. Hoitoaika on yleensä 2–4 viikkoa. Hoitoon tullaan lääkärin lähetteellä.

Arviointihaastattelussa kartoitetaan potilaan hoitoon hakeutumisen syitä ja elämäntilannetta sekä tehdään tavoitteet hoitojaksolle. Haastattelussa ovat päiväsairaalasta mukana lääkäri ja tuleva omahoitaja. Arviointihaastatteluun voi osallistua perheenjäseniä tai muita läheisiä ihmisiä. Potilaan motivaatio hoidon suunnittelussa ja toteuttamisessa on tärkeää.

Asiakkalla on kahdenkeskisiä keskusteluja omahoitajan kanssa 1–2 kertaa viikossa. Päiväsairaalahoitojakson aikana on useita erilaisia hoidollisia ryhmiä.

Hoitopäivä alkaa maanantaina ja perjantaina kello 8.30, tiistaina ja torstaina kello 9.30. Hoitopäivä päättyy kello 14. Keskiviikkona on polikliininen päivä, jolloin ohjelmassa on arviointihaastatteluja ja polikliinisia yksilö-, pari-, perhe- ja verkostotapaamisia.

Hoitopäivämaksu sisältää aamupalan, lounaan ja päiväkahvin. Lasku hoitopäivistä lähetetään potilaalle kotiin. Päiväsairaalamaksut kerryttävät kunnallista asiakasmaksukattoa.

Päiväsairaalahoidon aikana potilas huolehtii itse lääkkeistään ja maksaa itse matkansa sekä lääkärinlausunto- ja todistuspalkkiot.

Vastuuhenkilöt

Erikoislääkäri Katri Nikander

Osastonhoitaja Eija Alanen