Pehmytkirurgian leikkausosasto

Hoidamme pehmytkirurgian leikkausosastolla gastroenterologisia, yleiskirurgisia, urologisia, verisuonikirurgisia ja lastenkirurgisia potilaita. Toimenpiteet ja tutkimukset, esimerkiksi magneettitutkimukset, tehdään nukutuksessa tai puudutuksessa.

Osa potilaista tulee leikkaukseen kotoa leikkauspäivän aamuna ja osa vuodeosastojen tai ensiavun kautta.

Toimenpiteen jälkeen potilaat hoidetaan heräämössä ja vuodeosastoilla. Päiväkirurgisista toimenpiteistä potilas kotiutuu jo samana päivänä.

Tilat ja henkilökunta

Pehmytkirurgian leikkausosaston tilat sijaitsevat K-rakennuksen 5. ja 6. kerroksessa. Leikkaussaleja on käytössä yhteensä kahdeksan. Heräämötilat sijaitsevat 6. kerroksessa. Leikkaukseen kotoa tulevat potilaat saapuvat 5. kerroksen leiko-tilaan. Päiväkirurgiset toimenpiteet tehdään A-rakennuksen 1. kerroksessa, jonne potilaat tulevat suoraan leikkauspäivän aamuna.

Toimenpiteet tehdään tiimityönä. Tiimiin kuuluvat toimenpiteen ja erikoisalan mukaan kirurgi, anestesialääkäri, leikkaussalihoitajat, anestesiahoitaja ja lääkintävahtimestari. Aseptisen toiminnan ylläpitämiseksi sairaalahuoltajat ja välinehuoltajat ovat olennainen osa leikkaustoimintaa. Hoitohenkilöstöömme kuuluu noin 75 sairaanhoitajaa.

Vastuuhenkilöt

Leikkaustoiminnasta vastaava lääkäri Jarno Riikonen
Osastonhoitaja Marjukka Ala-Kapee
Osastonhoitaja Sonja Hietaranta