Ravitsemusterapiayksikkö

Ravitsemusterapeutin vastaanotolle Taysissa pääsee lääkärin lähetteellä tai sovitun hoitokäytännön mukaan. Ravitsemusterapeutit tapaavat potilaita vuodeosastoilla tai vastaanottohuoneissa eri puolilla Keskussairaalaa.

Potilaiden yksilövastaanottoja on noin 8 000 vuodessa ja tyypillisin vastaanoton pituus on noin tunti. Lisäksi noin 700 potilasta läheisineen saa vuosittain ravitsemusterapeutin antamaa ohjausta ryhmässä. Tällaista toimintaa ovat esimerkiksi ravitsemusterapeutin esitykset tietyn sairauden ensitietopäivässä tai ryhmässä annettu ohjaus erityisruokavaliosta.

Ravitsemusterapiayksikössä toimii 16 ravitsemusterapeuttia, ravitsemussihteeri ja johtava ravitsemusterapeutti. Työ- ja vastaanottohuoneita on eri puolilla Keskussairaalaa eli lähellä paikkaa, jossa potilaan muu hoito tapahtuu. Vastaanottohuoneen osoite ilmoitetaan potilaskutsussa.

Ravitsemusterapeutin vastaanotolle tulevalle

Mikäli joudut muuttamaan tai perumaan vastaanottoaikasi, ota yhteyttä osastosihteeriin tai hoitajaan sille poliklinikalle, josta olet ajan saanut tai jossa sinua pyydetään ilmoittautumaan ennen vastaanottoa. Puhelinnumero on kutsukirjeessä. Voit myös soittaa suoraan sinua hoitavalle ravitsemusterapeutille.

Ravitsemusterapeutin vastaanotto kestää noin tunnin. Jos sinulta on pyydetty ruokapäiväkirja, postita se etukäteen noin viikkoa ennen vastaanottokäyntiä tai ota se mukaasi vastaanotolle, jos niin on sovittu. Vastaanotolle ovat tervetulleita myös läheiset.

Mikäli tulet vastaanotolle polikliinisesti, sinut ohjataan oikeaan paikkaan ilmoittautumisen yhteydessä. Tarvittaessa voit myös kysyä kulkuohjetta pääaulan neuvonnasta.

Käynnistä ravitsemusterapeutilla lähetetään lasku kotiin, mikäli vastaanotto ei liity muuhun poliklinikkakäyntiin. Osastolla olevien potilaiden vastaanotot sisältyvät hoitopäivän hintaan.

Vastuuhenkilöt

Johtava ravitsemusterapeutti Ulla Siljamäki-Ojansuu
Ravitsemusterapeutti Kirsti Sammallahti