Ravitsemusterapiayksikkö

Ravitsemusterapeutin vastaanotolle Tays Keskussairaalassa, Hatanpäällä ja Valkeakoskella pääsee lääkärin lähetteellä tai sovitun hoitokäytännön mukaan. Ravitsemusterapeutit tapaavat potilaita osastoilla, poliklinikoilla tai ryhmissä, esimerkiksi ensitietoryhmissä. 

Ravitsemusterapeutin vastaanotolle tulevalle

Tullessasi sairaalaan ilmoittaudu ilmoittautumisautomaatilla. Automaatteja on pääaulassa ja lähellä ulko-ovia. Työ- ja vastaanottohuoneita on eri puolilla sairaalaa. Vastaanottohuoneen osoite ilmoitetaan kutsussa, joten lue se huolellisesti ennen sairaalaan tuloa. Tarvittaessa voit myös kysyä kulkuohjetta pääaulan neuvonnasta.

Ravitsemusterapeutin vastaanotto kestää noin tunnin. Jos sinulta on pyydetty ruokapäiväkirja, postita se etukäteen noin kaksi viikkoa ennen vastaanottokäyntiä tai ota se mukaasi vastaanotolle, jos niin on sovittu. Vastaanotolle ovat tervetulleita myös läheiset.

Ravitsemusterapeutin vastaanotosta lähetetään lasku kotiin, mikäli vastaanotto ei liity muuhun poliklinikkakäyntiin. Osastolla olevien potilaiden vastaanotot sisältyvät hoitopäivän hintaan.

Mikäli joudut muuttamaan tai perumaan vastaanottoaikasi, ota yhteyttä osastosihteeriin tai hoitajaan sille poliklinikalle, josta olet ajan saanut tai jossa sinua pyydetään ilmoittautumaan ennen vastaanottoa. Puhelinnumero on kutsukirjeessä. Voit myös soittaa suoraan sinua hoitavalle ravitsemusterapeutille. Käyttämättä ja perumatta jätetystä 15 vuotta täyttäneelle asiakkaalle varatusta ajasta peritään peruutusmaksu. Maksu peritään, mikäli käyntiä ei ole peruttu käyntiä edeltävän päivän kuluessa.

Vastuuhenkilöt

Johtava ravitsemusterapeutti  Kirsti Sammallahti

Vastaava ravitsemusterapeutti Hanna Viitala