Silmätautien vuodeosasto

Hoidamme vuodeosastohoitoa tarvitsevia silmätautipotilaita. Tyypillisiä potilaita ovat silmäkirurgiset leikkauspotilaat, infektio- ja tapaturmapotilaat sekä glaukoomapotilaat.

Osastolla on kuusi potilaspaikkaa ja se on auki ympärivuorokautisesti. Osastolla hoidetaan yli 1000 potilasta vuosittain. Potilaiden ikäjakauma on vuoden ikäisistä lapsista iäkkäisiin.

Potilaat tulevat osastolle tyypillisimmin leikkauksen jälkeen tai päivystyspotilaina silmätautien poliklinikalta, ensiapu Acutasta tai toisesta sairaalasta esimerkiksi infektion, tapaturman tai glaukooman vuoksi. Hoitoaika on keskimäärin 1–2 vuorokautta.

Tilat ja henkilökunta

Silmätautien vuodeosasto sijaitsee Finn-Medi 6–7 -rakennuksessa toisessa kerroksessa. Katuosoite on Biokatu 14. Vuodeosaston potilashuoneet ovat yhden tai kahden hengen huoneita, joissa on kaikissa oma kylpyhuone ja wc-tila.

Henkilökuntaan kuuluu lääkäreitä, sairaanhoitajia, perushoitajia ja osastonsihteereitä. Silmäkeskuksen henkilöstö työskentelee kaikissa silmäkeskuksen työpisteissä.

Vastuuhenkilöt

Apulaisylilääkäri Marko Kataja
Apulaisosastonhoitaja Minna Virtanen