Sisätautien poliklinikka

Sisätautien poliklinikalla toimii usean sisätautierikoisalan vastaanottoja. Potilaat tulevat lähetteellä muista sairaaloista, terveyskeskuksista tai yksityislääkärin vastaanotolta.

Tehtäväalueitamme ovat:

  • Potilaan tutkimus ja hoito
  • Jatkohoidon suunnittelu ja järjestäminen
  • Tutkimus- ja näytteenottotoimenpiteet
  • Lääke- ja verivalmistetiputukset

Sisätautien yleispoliklinikalla toimii myös lääketieteen kandidaattien opetuspoliklinikka.

Kutsu poliklinikalle

Sinut kutsutaan kirjeitse poliklinikalle. Kutsukirjeessä on vastaanottoaika ja tiedot mahdollisesti etukäteen tehtävistä laboratorio- ja kuvantamistutkimuksista sekä ohjeet tutkimukseen valmistautumisesta. Varatun ajan voit muuttaa tai perua soittamalla kutsukirjeessä mainittuun puhelinnumeroon.

Ota mukaasi lääkelista ja aikaisemmat kyseiseen sairauteen liittyvät tutkimustulokset ja lääkärinlausunnot sekä sairaalan ulkopuolella mahdollisesti otetut röntgenkuvat.

Itseilmoittautuminen

Sisätautien poliklinikalla on ilmoittautumisautomaatti. Ilmoittaudu näyttämällä kelakortin, ajokortin tai kutsukirjeen viivakoodia automaattiin. Automaatti tulostaa käyntinumeron ja odotustilan numeron. Seuraa odotustilassa olevaa infotaulua. Infotauluun tulee näkyviin vastaanottohuoneen numero ja käyntinumerosi, jolla sinut kutsutaan vastaanotolle.

Jos olet ilmoittautunut pääaulan automaatilla, sinun tulee ilmoittautua uudestaan sisätautien poliklinikalla. Röntgenkuvaukseen mennessä sinun tulee ilmoittautua ilmoittautumispisteessä.

Jos sinulla on saman päivän aikana useampia vastaanottokäyntejä sisätautien poliklinikalla, säilytä käyntinumero. Sinut kutsutaan samalla käyntinumerolla, vaikka odotustila voikin olla toinen.

Käynnin aikana

Sisätautien poliklinikalla tapaat lääkärin ja hoitajan. Lääkäriltä ja hoitajilta saat tiedot sairauteesi liittyvissä asioissa. Toivomme, että kysyt epäselvistä asioista ja esität tarvittaessa hoitoosi liittyviä toivomuksia. Keskusteluihin voivat osallistua myös läheisesi, mikäli niin haluat. Kutsukirjeessä on arvio käyntiin kuluvasta ajasta.

Poliklinikalla pyydämme kirjallisen suostumuksen luovuttaa tietoja sairaudestasi ja hoidostasi muille sinua hoitaville lääkäreille ja terveyskeskukselle. Voit kieltää antamasta tietoja sairaalassa olostasi kenellekään.

Poliklinikkamaksusta lähetetään lasku kotiin.

Kun hoitojaksosi poliklinikalla on päättynyt, saat kirjallisen hoitopalautteen kotiin kuukauden kuluessa. Siinä mainitaan tärkeimmät tutkimukset ja toimenpiteet, jotka sinulle on tehty, taudinmääritys, jatkohoito-ohjeet sekä sinua hoitaneen lääkärin nimi.

Yhteydenotot

Voit jättää soittopyynnön 24/7 numeroon 03 311 65318 (yleispoliklinikka ja endokrinologia).

Automaatti kertoo koska soitamme sinulle takaisin.

Voit ottaa yhteyttä myös tekstiviestillä sisätautien numeroon 045 739 65939 kaikkina vuorokaudenaikoina. Kirjoita viestiin nimesi, syntymäaikasi ja asiasi lyhyesti. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Vastuuhenkilöt

Osastonylilääkäri Tapani Salonen
Osastonhoitaja Seppä Satu