Endokrinologian poliklinikka

Tutkimme ja hoidamme potilaita, joilla on hormonaalisia ja aineenvaihduntasairauksia. Näitä ovat muun muassa diabetes, kilpirauhasen, lisämunuaisten ja aivolisäkkeen sairaudet, neuroendokriiniset kasvaimet ja monikasvainoireyhtymät.

Endokrinologian poliklinikka on arkipäivisin toimiva ajanvarauspoliklinikka, jolle potilaat tulevat lähetteellä terveyskeskuksista, yksityislääkärin vastaanotolta tai Taysin muista yksiköistä.

Valtaosa kilpirauhasen, lisäkilpirauhasten ja lisämunuaisten sairauksista on leikkaus- tai lääkehoidolla parannettavissa olevia sairauksia. Tarvittava jatkoseuranta järjestetään tilanteen vakiinnuttua omalla lääkärillä joko terveyskeskuksessa tai työterveyshuollossa.

Myös pitkäaikaisten endokrinologisten sairauksien, kuten kilpirauhasen vajaatoiminnan, kilpirauhassyövän jälkitilan tai diabeteksen seuranta ja hoito tapahtuu pääsääntöisesti omalla lääkärillä, kun alkutilanne tai ongelmatilanne on ratkaistu endokrinologian poliklinikalla.

Yhteystiedot

Endokrinologian poliklinikan ajanvaraukseen ja hoitoon liittyvissä kysymyksissä voit soittaa numeroon 03 311 65318. Puhelu ohjautuu takaisinsoittojärjestelmään, ja hoitaja soittaa sinulle takaisin saman päivän aikana. Soittoaika arkisin kello 7–14.

Ensisijainen yhteydenottokanava poliklinikallemme on OmaTaysin hoitokeskustelu.

Endokrinologian poliklinikan asiantuntija- ja diabeteshoitajat

Asiantuntijahoitaja Marita Määttä
Sairaanhoitaja Heli Heinämäki
Sairaanhoitaja Johanna Hietala
Sairaanhoitaja Päivi Määttä

Vastuuhenkilöt

Ylilääkäri Saara Metso
Apulaisylilääkäri Päivi Hannula 
Apulaisylilääkäri Päivi Hämäläinen
Osastonylilääkäri Pasi Nevalainen
Erikoislääkäri Khalil Sumrein 
 
Osastonhoitaja Satu Seppä