Tuki- ja liikuntaelinkeskuksen hoitohuone

Osa tuki- ja liikuntaelinkirurgisista potilaista käy haavakontrolleissa ja -hoidoissa hoitohuoneella osastohoidon jälkeen. Myös Acuta, ympäristökuntien terveyskeskukset sekä yksityiset terveysasemat lähettävät potilaita meille arvioon ja akuuttien haavojen hoitoon.

Potilaat käyvät hoitohuoneella haavahoidossa ja -kontrolleissa keskimäärin 1–5 kertaa. Hoito-ohjeiden avulla potilaat voivat hoitaa haavojaan kotona itsenäisesti. Niille, jotka eivät pysty toteuttamaan haavahoitoa itse, voimme järjestää haavahoidon lähiterveysasemalla, terveyskeskuksessa tai kotisairaanhoidossa.

Mikäli potilaamme tarvitsevat leikkaushoitoa, he siirtyvät  jatkohoitoon tuki- ja liikuntaelinkeskuksen tai haavakeskuksen osastolle.

Tilat ja henkilökunta

Hoitohuone sijaitsee tuli- ja liikuntaelinkeskuksen osaston yhteydessä D-rakennuksen 7. kerroksessa. Hoitohuoneella työskentelee viisi hoitajaa. Tarvittaessa konsultoimme lääkäriä (plastiikkakirurgi, käsikirurgi tai ortopedi). Teemme moniammatillista yhteistyötä toimintaterapeuttien ja fysioterapeuttien kanssa. Potilas tapaa vastaanotolla tarvittaessa muitakin asiantuntijoita, kuten sosiaalityöntekijän, jalkaterapeutin, ravitsemusterapeutin tai muiden erikoisalojen lääkäreitä.

Vastuuhenkilöt

Plastiikkakirurgian ylilääkäri Minna Kelloniemi 
Osastonhoitaja Perttu Pöntinen