Tuki- ja liikuntaelinkeskuksen osasto

Hoidamme osastolla plastiikka-, käsi- ja mikrokirurgisia, tuki- ja liikuntaelinkirurgisia potilaita ja tapaturmapotilaita sekä tiettyjä neurokirurgisia potilasryhmiä. Keskimääräinen hoitoaika osastollamme on 1-5 vuorokautta.

Tapaturmapotilaat tulevat osastolle yleensä päivystyksenä Acutan kautta, ja heillä on muun muassa tukikudosvammoja, luunmurtumia, nivelten sijoiltaanmenoja ja nivelsiderepeämiä. Suunnitellusti tulevat potilaat saapuvat pääsääntöisesti leikkaukseen kotoa -menettelyllä eli suoraan leikkaussaliin ja sieltä vuodeosastolle. Potilaita tulee myös siirtona muista hoitolaitoksista.

Käsi- ja mikrokirurgian potilaat tulevat sairaalahoitoon päivystyksenä tai kutsuttuina. Osastolla hoidetaan muun muassa yläraajan hermo-, verisuoni- ja jännevammoja sekä luunmurtumia, olkanivelen vammoja ja yläraajan amputaatio- ja monikudosvammoja.

Plastiikkakirurgian potilaat tulevat sairaalahoitoon päivystyksenä tai kutsuttuina. Tyypillisiä kudospuutoksia korjaavia leikkauksia ovat rinnan uudelleenrakennus syöpähoitojen jälkeen, alaraajavamman jälkeisen kudospuutoksen korjaus ja kroonisen haavan korjaus. Myös ihosyöpä- sekä palovamma- ja paleltumapotilaat kuuluvat hoitoomme.

Ortopedisen kirurgian potilaat tulevat pääsääntöisesti kotoa kutsuttuina. Kutsuttuina tuleviin potilaisiimme kuuluvat muun muassa jalkaterä-, polvi- tai selkäoperaatioon tulevat.

Kutsuttuina hoidamme myös sarkoomapotilaita,

Neurokirurgisista potilaista osastollamme hoidetaan ennalta suunnitellut kaularankaleikkaukset.

Tuki- ja liikuntaelinkeskus hoitohuone

Osaston yhteydessä toimii hoitajavastaanottona hoitohuone, jossa voidaan jatkaa kirurgisten haavojen hoitoa avohoitona. Hoitohuoneen hoitaja toimii myös konsultoivana hoitajana muille osastoille akuuttien haavojen osalta.

  • Hoitohuoneen hoitaja: 03 311 69452, arkisin kello 8–14 (vastaaja- ja takaisinsoittopalvelu).

Tilat ja henkilökunta

Olemme muuttaneet uusiin tiloihin Tays Keskussairaalan D-rakennukseen tammikuussa 2020.

Osastolla työskentelee ortopedian, käsi- ja plastiikkakirurgian erikoislääkäreitä ja erikoistuvia lääkäreitä, sairaanhoitajia, fysioterapeutteja  sekä osastonsihteereitä.

Vastuuhenkilöt

Ortopedian ylilääkäri Heikki Mäenpää
Käsikirurgian ylilääkäri Olli Leppänen
Plastiikkakirurgian ylilääkäri Minna Kelloniemi
Osastonhoitaja Perttu Pöntinen