Tules-poliklinikka

Tuki- ja liikuntaelinkeskuksen poliklinikka

Tutkimme ja hoidamme potilaita, joilla on leikkaushoitoa vaativia tuki- ja liikuntaelinsairauksia sekä käsi- ja plastiikkakirurgisia sairauksia tai vammoja. Potilaat käyvät poliklinikalla ensikäynnillä lääkärin lähetteellä tai vamman tai leikkauksen jälkikontrollissa.

Yleisimpiä käyntisyitä ortopedian poliklinikalla ovat selän, olan, polven ja jalkaterän rappeumasairaudet sekä vammojen jälkitilat.

Ensikäynti ortopedin vastaanotolla johtaa useimmiten leikkausarvioon. Sääri- ja reisimurtumien sekä muiden suurten vammojen jälkeen poliklinikkakontrollit ovat välttämättömiä tavallisimmin kolmen ja kuuden kuukauden kuluttua vammasta.

Yleisimpiä käyntisyitä plastiikkakirurgian poliklinikalla ovat erilaiset rintoihin liittyvät leikkaukset, kuten uuden rinnan rakentaminen, rintojen pienentäminen tai epäsymmetrian korjaaminen ja transsukupuolisten kirurgia. Muita käyntisyitä ovat muun muassa ihokasvaimet, laihdutusleikkausten läpikäyneiden korjausleikkausarviot, erilaiset silmäluomien korjaukset ja palovammat.

Plastiikkakirurgian potilaiden käynneistä kolmannes on ensikäyntejä. Ensikäynnillä potilas tulee pääsääntöisesti leikkausarvioon. Lisäksi palo- ja muiden vammojen sekä leikkausten jälkeen tarvitaan 1–2 jälkikontrollia.

Tilat, ilmoittautuminen ja käytännöt

Olemme siirtyneet vuoden 2020 alussa uusiin tiloihin Tays Keskussairaalan D-rakennuksen 8. kerrokseen.

Huomaathan, että poliklinikalle ilmoittaudutaan sähköisesti itseilmoittautumisautomaateilla jo sairaalan pääaulassa, ensimmäisessä kerroksessa. Lääkäri kutsuu vastaanotolle ilmoittautumisautomaatista saadun numeron perusteella.

Potilaiden saattajat ovat aina tervetulleita poliklinikalle ja myös vastaanotolle potilaan niin halutessa.

Lääkärin vastaanoton jälkeen sairaanhoitaja keskustelee potilaan kanssa ja kertaa tutkimus- ja hoitosuunnitelmat. Hoitajat tilaavat tutkimukset ja tekevät varaukset kirurgisiin ja vuodeosastohoitoihin sekä polikliinisiin jälkitarkastuksiin.

Puhelinnumerot

Ortopedia 03 311 65310
Selkäortopedia 03 311 65276
Käsikirurgia 03 311 65825
Plastiikkakirurgia 03 311 66668

Numeroissa on takaisinsoittopalvelu, kuuntele ohjeet, soitamme sinulle takaisin.

Vastuuhenkilöt

Osastonylilääkäri Johanna Palve
Osastonhoitaja Asta Liimatainen