Tuki- ja liikuntaelinkirurgian leikkausosasto

Hoidamme ortopedisiä potilaita, tapaturmapotilaita sekä käsi-, mikro- ja plastiikkakirurgisia potilaita. Potilaat tulevat leikkausosastolle usein päivystyksenä ensiavun kautta, ja heillä on muun muassa tukikudosvammoja, luunmurtumia, nivelten sijoiltaanmenoja ja nivelsiderepeämiä. Toimenpiteet ja tutkimukset tehdään nukutuksessa tai puudutuksessa.

Osa potilaista tulee leikkaukseen kotoa leikkauspäivän aamuna ja osa vuodeosastojen kautta.

Toimenpiteen jälkeen potilaat hoidetaan heräämössä ja vuodeosastoilla. Päiväkirurgisista toimenpiteistä potilas kotiutuu jo samana päivänä.

Tilat ja henkilökunta

Tuki- ja liikuntaelinkirurgian leikkausosaston tilat sijaitsevat K-rakennuksen 6. kerroksessa. Leikkaussaleja on käytössä yhteensä seitsemän. Heräämötilat sijaitsevat 6. kerroksessa.

Leikkaukseen kotoa tulevat potilaat saapuvat K-rakennuksen 5. kerroksen leiko-tilaan. Päiväkirurgiset toimenpiteet tehdään A-rakennuksen 1. kerroksessa, jonne potilaat tulevat suoraan leikkauspäivän aamuna.

Toimenpiteet tehdään tiimityönä. Tiimiin kuuluvat toimenpiteen ja erikoisalan mukaan kirurgi, anestesialääkäri, leikkaussalihoitajat, anestesiahoitaja ja lääkintävahtimestari. Aseptisen toiminnan ylläpitämiseksi sairaalahuoltajat ja välinehuoltajat ovat olennainen osa leikkaustoimintaa. Hoitohenkilöstöömme kuuluu noin 80 sairaanhoitajaa.

Vastuuhenkilöt

Leikkaustoiminnasta vastaava lääkäri Marko Neva
Osastonhoitaja Tiina Turunen