Tules 2 osasto

Tuki- ja liikuntaelinsairauksien osasto 2

Hoidamme osastolla käsi-, mikro- ja plastiikkakirurgiseen sekä tuki- ja liikuntaelinkirurgiseen toimenpiteeseen tulevia ja siitä toipuvia aikuispotilaita. Potilaat saapuvat pääsääntöisesti leikkaukseen kotoa -menettelyllä eli suoraan leikkaussaliin ja sieltä vuodeosastolle. Keskimääräinen hoitoaika osastollamme on 2–4 vuorokautta.

Käsi- ja mikrokirurgian potilaat tulevat sairaalahoitoon päivystyksenä tai kutsuttuina. Osastolla hoidetaan muun muassa yläraajan hermo-, verisuoni- ja jännevammoja sekä luunmurtumia, olkanivelen vammoja ja yläraajan amputaatio- ja monikudosvammoja.

Plastiikkakirurgian potilaat tulevat sairaalahoitoon päivystyksenä tai kutsuttuina. Tyypillisiä kudospuutoksia korjaavia leikkauksia ovat rinnan uudelleenrakennus syöpähoitojen jälkeen, alaraajavamman jälkeisen kudospuutoksen korjaus ja kroonisen haavan korjaus. Myös melanooma- sekä palovamma- ja paleltumapotilaat kuuluvat hoitoomme.

Ortopedisen kirurgian potilaat tulevat pääsääntöisesti kotoa kutsuttuina. Kutsuttuina tuleviin potilaisiimme kuuluvat muun muassa jalkaterä-, polvi- tai selkäoperaatioon tulevat.

Esikäyntihoitajan vastaanotto

Potilaamme saapuvat pääsääntöisesti leikkaukseen kotoa -menettelyllä eli suoraan leikkaussaliin ja sieltä vuodeosastolle. Tämän vuoksi suurin osa potilaistamme käy esikäyntihoitajan vastaanotolla 1–2 viikkoa ennen leikkausta.

Tules-kirurgian hoitohuone

Toimintaamme kuuluu myös tuki- ja liikuntaelinkirurginen hoitohuone, joka sijaitsee synnytysvastaanoton käytävällä päärakennuksen 0-kerroksessa.

Hoitohuoneen ansiosta potilaat voidaan kotiuttaa aiemmin, jos sairauden hoito ei vaadi osastolla oloa, ja jatkaa kirurgisten haavojen hoitoa avohoitona. Hoitohuoneen hoitaja toimii myös konsultoivana hoitajana muille osastoille.

  • Tules-kirurgian hoitohuoneen hoitaja: 03 311 69452, arkisin kello 8–14 (vastaaja- ja takaisinsoittopalvelu).

Tilat ja henkilökunta

Osaston nykyiset tilat ovat vaatimattomat, 1980- ja 1990-luvuilla remontoidut. Potilashuoneet ovat yhden tai kolmen hengen huoneita ja potilaspaikkoja on yhteensä 23. Huoneista neljässä on oma wc ja suihku, ja kyseiset huoneet on varattu eristystä tarvitsevien potilaiden hoitoon, useimmiten infektiopotilaille. Potilaiden käytössä on päiväsali.

TULES-sairauksien kirurgisen hoidon uudet tilat sijoittuvat D-uudisrakennukseen. Muutamme uusin tiloihin vuoden 2020 aikana.

Osastolla työskentelee käsi- ja plastiikkakirurgian erikois- ja erikoistuvien lääkärien lisäksi 30 hoitajaa ja kaksi osastonsihteeriä.

Vastuuhenkilöt

Käsikirurgian vs. ylilääkäri Olli Leppänen
Plastiikkakirurgian ylilääkäri Minna Kääriäinen
Osastonhoitaja Hanna Aho