Unipoliklinikka

Tutkimme ja hoidamme uniapneaa sairastavia aikuispotilaita. Vastaamme CPAP-hoidon aloituksesta ja seurannasta. Unipoliklinikan vastaanotot toimivat ajanvarauksella.

Hoitoon pääsee lääkärin lähetteellä. Yleisimmät tulosyyt ovat kuorsaus, väsymys tai unenaikainen hengityshäiriö. Unettomuuden hoito kuuluu ensisijaisesti perusterveydenhuollon ja työterveyshuollon tehtäviin.

Unipoliklinikalla työskentelee sairaanhoitajia, erikoislääkäreitä, erikoistuvia lääkäreitä, sihteeri ja siviilipalvelusmies

Tarvikejakelu

Perjantaina 6.10. tarvikejakelu on poikkeuksellisesti auki kello 10–11. 

CPAP-laitehoidon tarvikejakelu Pirkanmaalla

Tays Keskussairaalan unipoliklinikan tarvikejakelu toimii ajanvarauksella. Varaa aika tarvikejakeluun sähköisessä OmaTays-palvelussa. Tarvikejakelu on avoinna maanantaisin kello 13–15 ja perjantaisin kello 10–12. 

Tarvikejakelussa voit uusia tarvikkeet kerran vuodessa. Käytössämme on yleisimmät maskimallit. Maskivalmistajan verkkokaupasta voit hankkia tarvikkeita omakustanteisesti. Resmedin maskia käyttäville on mahdollisuus liittyä maskien kotipostitukseen, jolloin tarvikkeet tulevat automaattisesti kerran vuodessa lähimpään Postnordin toimituspisteeseen. Liittyäksesi postituslistalle voit ottaa meihin yhteyttä hoitokeskustelulla (pin-koodi 5321) osoitteessa omatays.fi, tekstiviestillä numeroon +358 45 7396 5932 tai soittamalla 03 311 63315.

Tarvikejakelua hoitaa siviilipalvelusmies. Tarvikejakelussa ei tehdä laitesäätöjä tai laitevaihtoja, vaan sitä varten on otettava yhteyttä unipoliklinikalle vastaanottoajan varaamiseksi. Voit ottaa meihin yhteyttä hoitokeskustelulla (pin-koodi 5321) osoitteessa omatays.fi, tekstiviestillä numeroon +358 45 7396 5932 tai soittamalla 03 311 63315.

Unipoliklinikan ohjausvideot

Ohjausvideot löydät täältä.

Videos in English

Elintapaohjaus

Vinkkejä uniterveyteen

Ensitietopäivät

Katso lisätietoa: Ensitietopäivät

Kysymykset Philipsin hengitysapuvälineistä

Philipsin hengitysapuvälineissä ilmenneisiin turvallisuusriskeihin liittyvissä asioissa ota yhteyttä tekstiviestillä unipoliklinikan tekstiviestinumeroon 045 7396 5932.

Yhteydenotot

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin ja vastauksiin ennen yhteydenottoa.

Voit jättää soittopyynnön numeroon 03 311 63315. Soitamme sinulle takaisin.

Voit ottaa yhteyttä myös tekstiviestillä numeroon +358 45 7396 5932 kaikkina vuorokaudenaikoina. Kirjoita tekstiviestiin nimesi, syntymäaikasi ja asiasi lyhyesti. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Kirjautumalla osoitteeseen Omatays.fi voit lähettää meille viestin hoitokeskustelun kautta suojatussa yhteydessä. Palveluun vaadittava PIN-koodi on 5321.

Ammattilaisten yhteydenotot: konsultaatiopyynnöt numeroon 03 311 63347, joka on vain ammattilaisten käyttöön.

Emme vastaa potilaan hoitoon liittyviin asioihin sähköpostilla. Hoitoosi liittyvissä asioissa ota yhteyttä edellä mainituilla tavoilla.

Vastuuhenkilöt

Emme vastaa potilashoitoa koskeviin kysymyksiin. Hoitoasi koskevissa asioissa ota yhteyttä edellä mainituilla tavoilla.

Apulaisylilääkäri Hannele Hasala
Osastonhoitaja Minna Lavikko