Urologian poliklinikka

Urologian poliklinikka on arkipäivisin toimiva ajanvarauspoliklinikka. Potilaat tulevat urologien vastaanotoille muun muassa terveyskeskus- ja yksityislääkäreiden lähettäminä sekä Taysin sisäisinä konsultaatioina.

Urologian poliklinikalla tutkimme ja hoidamme

  • Urologisia syöpäsairauksia ja oireita, jotka voivat olla syöpäsairauksien aiheuttamia
  • Ylä- ja alavirtsateiden toimintahäiriöitä, kuten virtsaoireita
  • Miesten sukuelinten poikkeavuuksia ja toimintahäiriöitä
  • Virtsakiviä

Tutkimukset ja hoidot urologian poliklinikalla

Yleisimpiä urologisten potilaiden tutkimuksia ovat virtsaputken ja -rakon tähystys eli kystoskopia, eturauhasen ultraäänitutkimus, eturauhasen koepalatutkimus, virtsan virtaus- ja jäännösvirtsan mittaus sekä virtsarakon ja virtsaputken urodynaaminen tutkimus.

Poliklinikalla annettavia hoitoja ovat virtsarakon huuhteluhoidot, virtsarakon pienten kasvainten poistot, virtsajohdinstenttien laitot, vaihdot ja poistot, virtsarakkoon laitettavien katetrien asettamiset ja vaihdot, erektiohäiriön hoitoon käytettävien pistoshoitojen ohjaus sekä virtsarakon botuliinitoksiini pistoshoidot.

Ilmoittautuminen ja yhteydenotot

Poliklinikalle ilmoittaudutaan itse. Ilmoittautumista varten tarvitset mukaan kelakortin tai kutsukirjeen. Myös läheiset ovat tervetulleita potilaan mukana vastaanotolle.

Puhelut ohjautuvat takaisinsoittojärjestelmään. Hoitaja tai sihteeri soittaa takaisin mahdollisimman nopeasti.

Urologian poliklinikalla on käytössä OmaTays -palvelu, joka  on sähköinen asiointitapa potilaan ja Taysin välillä. OmaTaysissa potilas näkee muun muassa omat ajanvarauksensa ja voi täyttää sähköisesti esitietokyselyt, jotka korvaavat kutsukirjeen mukana lähetetyt paperiset esitietolomakkeet. Meillä on käytössä myös hoitokeskustelut. Sen kautta voi lähettää ei-kiireellisiä viestejä hoitoyksikköön 24/7 ja vastaamme kahden arkipäivän sisällä. Pin-koodin hoitokeskusteluun saat kutsukirjeen mukana tai hoitokäynnilläsi.

Tilat ja henkilökunta

Urologian poliklinikka 1 toimii A-rakennuksessa sairaalan pääaulan vieressä.

Urologien lisäksi poliklinikalla työskentelee sairaanhoitajia ja sihteereitä. Työskentelemme lääkäri-hoitajatyöparina, mutta potilas ei välttämättä tapaa hoitajaa joka käynnillä.

Vastuuhenkilöt

Osastonylilääkäri Antti Kaipia 
Osastonhoitaja Eija Vänskä