Vanhus- ja neuropsykiatrian poliklinikka (PVNP)

Tutkimme ja hoidamme iäkkäitä potilaita, joilla on vaikeita tai psykoottistasoisia mielialahäiriöitä, sekä potilaita, joiden tila vaatii erotusdiagnostista selvittelyä. Poliklinikalla hoidetaan myös alkavien muistisairauksien liitännäisoireita, joiden hoito edellyttää vanhuspsykiatrista erityisosaamista, ja neurologisiin sairauksiin liittyviä vaikeita psykiatrisia häiriöitä.

Hoitoon tullaan lääkärin lähetteellä. Lähetteen perusteella erikoislääkäri arvioi hoidon tarpeen ja kiireellisyyden. Ensikäyntiaika poliklinikalle lähetetään kotiin kirjeitse.

Hoito toteutetaan pääosin vastaanottokäynteinä ja tarvittaessa kotikäynteinä. Arvion perusteella tehdään yksilöllinen hoito- ja tutkimussuunnitelma tavoitteineen. Lisäksi poliklinikalla poissuljetaan tutkimuksin mahdollisesti häiriön taustalla olevia elimellisiä sairauksia.

Hoitojakson aikana potilaan psykiatrisen hoidon kokonaisvastuu on vanhus- ja neuropsykiatrian poliklinikalla. Hoitojakson päättyessä potilaalle suunnitellaan jatkoseuranta yhdessä potilaan ja läheisten kanssa.

Asiakasmaksut

  • Vanhus- ja neuropsykiatrian poliklinikan vastaanotto- ja kotikäynnit  ovat potilaalle maksuttomia.
  • Poliklinikan fysioterapeutin ja toimintaterapeutin arviointi-, ohjaus- ja seurantakäynnit sekä apuvälinearviot ja asunnon muutostyötarpeen arviot ovat maksuttomia.
  • Lääkärintodistuksen hinta riippuu todistuksen laajuudesta.

Lähetekriteerit

Läheteohjeet

Vastuuhenkilöt

Osastonylilääkäri Olli Hakanen
Osastonhoitaja Laila Allén-Oikari