Verisuonikirurgian poliklinikka

Verisuonikirurgian poliklinikka on arkipäivisin, kello 7.30-15.00, toimiva ajanvarauspoliklinikka, jossa suoritetaan myös suonikohjuihin kohdistuvia toimenpiteitä. Potilaat tulevat verisuonikirurgien vastaanotoille muun muassa terveyskeskus- ja yksityislääkäreiden lähettäminä sekä Taysin sisäisinä konsultaatioina.

Verisuonikirurgian poliklinikalla tutkimme ja hoidamme muun muassa:

  • ääreisverenkiertohäiriöitä, kuten kroonista ja akuuttia raajaiskemiaa
  • kaula- ja solisvaltimoahtaumaa
  • verisuonten muita rappeumasairauksia, kuten aortan pullistumaa
  • laskimoiden vajaatoimintaa

Polikliinisten tutkimusten jälkeen potilas ohjautuu tarvittaessa verisuonen sisäiseen eli endovaskulaariseen toimenpiteeseen tai leikkaukseen, joista suuri osa toteutetaan lyhythoitoisina tai päiväkirurgisina. Osa potilaista palautuu tutkimusten ja hoitoarvioinnin jälkeen lähettävän tahon jatkohoitoon.

Ilmoittautuminen ja yhteydenotot

Poliklinikalle ilmoittaudutaan pääaulan ilmoittautumisautomaatilla. Ilmoittautumista varten ota mukaan kelakortti tai kutsukirje. Myös läheiset ovat tervetulleita potilaan mukana vastaanotolle.

Ajanvarauksen siirron tai peruutuksen voit ilmoittaa sihteerille takaisinsoittonumeroon 03 311 64940. Voit jättää soittopyynnön milloin tahansa, automaatti kertoo takaisinsoittoajan.

Hoitoasi koskevia asioita voit tiedustella poliklinikan hoitajalta takaisinsoittonumerosta 03 311 66445. Voit jättää soittopyynnön milloin tahansa, automaatti kertoo takaisinsoittoajan.

Tekstiviestinumero 045 7397 6801, kirjoita yhteen viestiin nimesi, syntymäpäiväsi ja asiasi lyhyesti (esim. Matti Meikäläinen 1.7.1971. Ajanvarauksen vaihto.) Otamme sinuun yhteyttä seuraavana arkipäivänä.

Kun olet lähettänyt SMS-viestin, saat paluuviestin, jossa sanotaan ”Kiitos viestistäsi. Otamme sinuun yhteyttä seuraavana arkipäivänä".

Tilat ja henkilökunta

Verisuonikirurgian poliklinikka sijaitsee uusissa tiloissa D-rakennuksen 2. kerroksessa.

Verisuonikirurgien lisäksi poliklinikalla työskentelee sairaanhoitajia ja sihteereitä. Työskentelemme pääsääntöisesti lääkäri-hoitajatyöparina, mutta vastaanottokäynnillä potilas ei välttämättä tapaa molempia.

Vastuuhenkilöt

Ylilääkäri Velipekka Suominen
Palvelupäällikkö Päivi Stenberg