Verisuonikirurgian poliklinikka

Verisuonikirurgian poliklinikka on arkipäivisin toimiva ajanvarauspoliklinikka, jossa suoritetaan myös suonikohjuihin kohdistuvia toimenpiteitä. Potilaat tulevat verisuonikirurgien vastaanotoille muun muassa terveyskeskus- ja yksityislääkäreiden lähettäminä sekä Taysin sisäisinä konsultaatioina.

Verisuonikirurgian poliklinikalla tutkimme ja hoidamme muun muassa:

  • ääreisverenkiertohäiriöitä, kuten kroonista ja akuuttia raajaiskemiaa
  • kaula- ja solisvaltimoahtaumaa
  • verisuonten muita rappeumasairauksia, kuten aortan pullistumaa
  • laskimoiden vajaatoimintaa

Polikliinisten tutkimusten jälkeen potilas ohjautuu tarvittaessa verisuonen sisäiseen eli endovaskulaariseen toimenpiteeseen tai leikkaukseen, joista suuri osa toteutetaan lyhythoitoisina tai päiväkirurgisina. Osa potilaista palautuu tutkimusten ja hoitoarvioinnin jälkeen lähettävän tahon jatkohoitoon.

Ilmoittautuminen ja yhteydenotot

Poliklinikalla on itseilmoittautumisautomaatti. Ilmoittautumista varten tarvitset mukaan kelakortin tai kutsukirjeen. Myös läheiset ovat tervetulleita potilaan mukana vastaanotolle.

Puhelut ohjautuvat takaisinsoittojärjestelmään. Hoitaja tai sihteeri soittaa takaisin mahdollisimman nopeasti.

Ajanvarauksen siirron tai peruutuksen voit ilmoittaa sihteerille numeroon 03 311 64940 arkisin kello 8–14.

Hoitoasi koskevia asioita voit tiedustella poliklinikan hoitajalta numerosta 03 311 66445 arkisin kello 8–14.

Tilat ja henkilökunta

Verisuonikirurgian poliklinikalla on kolme vastaanottohuonetta, joista kaksi ensimmäistä on varattu potilaiden tutkimista varten. Kolmannessa vastaanottohuoneessa voidaan tutkimusten ohella tehdä myös pienimuotoisia toimenpiteitä. Odotustila sijaitsee vastaanottohuoneita vastapäätä.

Verisuonikirurgien lisäksi poliklinikalla työskentelee sairaanhoitajia ja sihteereitä. Työskentelemme pääsääntöisesti lääkäri-hoitajatyöparina, mutta vastaanottokäynnillä potilas ei välttämättä tapaa molempia.

Vastuuhenkilöt

Vt ylilääkäri Velipekka Suominen
Osastonhoitaja Päivi Stenberg