Synnyttäneiden osasto 2a

Vuodeosasto 2a

Hoidamme synnyttäneitä äitejä ja heidän vauvojaan. Yleensä osastolle siirrytään synnytyssalista noin kahden tunnin kuluttua synnytyksestä.

Synnytysvuodeosastolla äiti ja vauva saavat olla ympärivuorokautisesti yhdessä. Omahoitaja ohjaa perhettä vauvan hoidossa ja imetyksessä tarpeen mukaan ja kannustaa omatoimisuuteen.

Yleensä äiti ja vauva kotiutuvat osastolta neuvolaseurantaan. Mikäli vauva tarvitsee erityistä tarkkailua, hän siirtyy vastasyntyneiden osastolle. Äiti voi tällöin joko kotiutua tai siirtyä toipumisensa mukaan potilashotelliin potilaaksi tai yksityiseksi asiakkaaksi.

Joskus synnyttänyt äiti voi joutua palaamaan osastolle kotiutumisensa jälkeen esimerkiksi rintatulehduksen vuoksi lääkärin määräämään hoitoon.

Tilat ja henkilökunta

Osastolla on 11 kahden hengen huonetta ja yksi yhden hengen huone. Wc- ja suihkutiloja on potilashuoneiden välissä siten, että kahden huoneen potilaat jakavat wc:n ja suihkun. Isä tai tukihenkilö ei voi yöpyä osastolla. Osastolla on päiväsali, missä perheet voivat tavata vieraitaan.

Osastolla työskentelee kätilöitä, sairaanhoitajia, lastenhoitajia, sairaalahuoltajia ja osastosihteeri. Gynekologi ja pediatri käyvät päivittäin osastolla.

Vierailut

Lapsen isä tai tukihenkilö ja vauvan sisarukset voivat vierailla äidin ja vauvan luona kello 10–20. Vauvan isovanhemmat ovat tervetulleita vierailulle kello 18–19.

Lue myös: Vierailijoille ja läheisille

Vastuuhenkilöt

Vastuulääkäri Katja Mäkelä
Osastonhoitaja Terhi Päivinen