Synnyttäneiden osasto 2b

Vuodeosasto 2b

Hoidamme synnyttäneitä äitejä ja heidän vauvojaan. Yleensä osastolle siirrytään synnytyssalista noin kahden tunnin kuluttua synnytyksestä. Osastolla on myös perhehuoneita.

Synnytysvuodeosastolla äiti ja vauva saavat olla ympärivuorokautisesti yhdessä. Omahoitaja ohjaa perhettä vauvan hoidossa ja imetyksessä tarpeen mukaan sekä kannustaa omatoimisuuteen.

Potilaat tulevat osastolle pääsääntöisesti synnytyssalin kautta. Osa potilasta saattaa tulla myös kotoa käsin uudelleen synnytyksen jälkeen, esimerkiksi tulehduksen vuoksi lääkärin määräämään hoitoon.

Keskimääräinen hoitoaika osastolla alatiesynnytyksessä on kaksi päivää ja keisarileikkauksen jälkeen neljä päivää. Kotiutuessaan potilaat siirtyvät neuvolaseurantaan.

Tilat ja henkilökunta

Osastolla on kaksi yhden hengen huonetta, neljä kahden hengen huonetta ja kuusi perhehuonetta. Yhden hengen huoneissa on oma wc- ja suihkutila. Muiden huoneiden kohdalla kahden huoneen potilaat jakavat wc- ja suihkutilat.

Perhehuoneessa myös isä, kumppani tai tukihenkilö voi olla vuorokauden ympäri äidin ja vauvan luona. Ruuhkatilanteissa perhehuoneita voidaan joutua purkamaan kesken sopimuksen, jotta synnyttäneet äidit ja vastasyntyneet saadaan mahtumaan huoneisiin.

Osastolla on päiväsali, missä perheet muun muassa odottavat lastenlääkärin vastaanotolle. Päiväsalissa voi myös nauttia vaikka päiväkahvit.

Osastolla työskentelee 18 kätilöä, lasten sairaanhoitaja ja kolme lastenhoitajaa sekä osastonhoitaja, kaksi apulaisosastonhoitajaa ja osastonsihteeri. Osastolla työskentelee myös sairaalahuoltajia, gynekologeja, lastenlääkäreitä ja muita ammattilaisia.

Vierailut

Lapsen toinen vanhempi, äidin puoliso tai tukihenkilö ja vauvan sisarukset voivat vierailla äidin ja vauvan luona kello 10–20. Vauvan isovanhemmat ovat tervetulleita vierailulle kello 18–19.

Perhehuoneessa puoliso tai tukihenkilö voi olla läsnä 24/7.

Lue myös: Vierailijoille ja läheisille

Vastuuhenkilöt

Vastuulääkäri Katja Mäkelä
Osastonhoitaja Terhi Päivinen