Naistentautien osasto 4b

Vuodeosasto 4b

Hoidamme gynekologiseen leikkaukseen, päiväkirurgiseen toimenpiteeseen ja syöpäleikkaukseen Taysiin tulevia potilaita. Myös erilaiset gynekologiset tulehdukset, syöpähoitoihin liittyvät  ongelmat ja alkuraskauteen liittyvät ongelmat tai lapsettomuushoitojen komplikaatiot saattavat vaatia osastohoitoa.

Hoidamme osastolla myös potilaita, joille on tehty jokin ennalta suunniteltu vatsaelinkirurginen toimenpide, esimerkiksi suolen osan poisto tai avanteen sulku. Lisäksi hoidamme gastroenterologisia päivystyspotilaita 

Keskimääräinen hoitoaika osastolla on lyhyt, 2,5 vuorokautta, sillä suurin osa leikkauspotilaista kotiutuu toimenpiteen jälkeisenä päivänä.

Useimmat potilaat lähtevät osastolta suoraan kotiin. Tarvittaessa hoito jatkuu omassa terveyskeskuksessa tai oman alueen sairaalassa, ja joskus syöpäpotilaita siirtyy Pirkanmaan hoitokotiin.

Tilat ja henkilökunta

Osastolla on 10 potilashuonetta, joista viisi on kolmen hengen ja viisi kahden hengen huoneita. 

Hoitohenkilökuntaan kuuluvat sairaanhoitajat, perushoitajat ja kätilöt. Lääkäreistä potilashoitoon osallistuvat naistentautien ja vatsaelinsairauksien erikoislääkärit ja erikoistuvat lääkärit sekä gynekologisen syövänhoidon erikoislääkärit.

Yhteydenotot

Yhteydenotot puhelimitse numeroon 03 311 66344 ohjautuvat automaattiseen vastaajaan.  Kuuntele automaatin antamat ohjeet kokonaan ja toimi niiden mukaisesti.

Vierailut

Tarkista täältä turvallisen vierailun ohjeet.

Lue myös: Vierailijoille ja läheisille

Vastuuhenkilöt

Vastuulääkäri Kari Nieminen
Osastonhoitaja Riitta Saarela