Naistentautien osasto 4b

Vuodeosasto 4b

Hoidamme gynekologiseen leikkaukseen, päiväkirurgiseen toimenpiteeseen ja syöpäleikkaukseen Taysiin tulevia potilaita. Myös erilaiset gynekologiset tulehdukset, syöpähoitoihin liittyvät tilanteet, keskenmeno ja raskaudenkeskeytys, alkuraskauden pahoinvointi ja lapsettomuushoitojen komplikaatiot saattavat vaatia osastohoitoa.

Suurin osa potilaista saapuu ajanvarauksella suunnitellusti leikkaukseen tai päiväkirurgiseen toimenpiteeseen. Noin 25–30 prosenttia potilaista tulee osastollemme päivystyksenä, arkipäivisin naistentautien poliklinikan kautta ja päivystysaikana naistentauti- ja raskauspäivystyksen kautta.

Hoidamme osastolla myös potilaita, joille on tehty jokin ennalta suunniteltu vatsaelinkirurginen toimenpide, esimerkiksi suolen osan poisto tai avanteen sulku. Lisäksi hoidamme gastroenterologisia päivystyspotilaita 

Keskimääräinen hoitoaika osastolla on lyhyt, 2,5 vuorokautta, sillä suurin osa leikkauspotilaista kotiutuu toimenpiteen jälkeisenä päivänä.

Useimmat potilaat lähtevät osastolta suoraan kotiin. Tarvittaessa hoito jatkuu omassa terveyskeskuksessa tai oman alueen sairaalassa, ja joskus syöpäpotilaita siirtyy Pirkanmaan hoitokotiin.

Tilat ja henkilökunta

Osastolla on 10 potilashuonetta, joista viisi on kolmen hengen ja viisi kahden hengen huoneita. Kahden hengen huoneiden välissä on huoneille yhteinen wc ja suihku. Lisäksi käytävän varrella on kolme wc:tä ja suihkuhuone. Potilaspaikkoja on 25, viikonloppuisin ja sulkuaikoina 15.

Potilaiden käytössä on päiväsali, jossa voi tavata myös vieraita. Vieraille ei ole osastolla wc-tiloja, ne sijaitsevat ala-aulassa 1. kerroksessa.

Hoitohenkilökuntaan kuuluvat sairaanhoitajat, perushoitajat ja kätilöt. Lääkäreistä potilashoitoon osallistuvat naistentautien erikoislääkärit ja erikoistuvat lääkärit sekä gynekologisen syövänhoidon erikoislääkärit.

Yhteydenotot

Yhteydenotot puhelimitse numeroon 03 311 66344 ohjautuvat automaattiseen vastaajaan virka-aikana. Kuuntele automaatin antamat ohjeet kokonaan ja toimi niiden mukaisesti.

Vierailut

Tarkista täältä turvallisen vierailun ohjeet.

Lue myös: Vierailijoille ja läheisille

Vastuuhenkilöt

Vastuulääkäri Kari Nieminen
Osastonhoitaja Riitta Saarela