Sairauskertomuskeskus

Potilaskertomuskeskus

Tehtävänämme on säilyttää Tampereen yliopistollisen sairaalan potilaskertomukset ja huolehtia siitä, että ne ovat käytettävissä mahdollisimman tehokkaasti ja joustavasti potilaan tutkimuksessa ja hoidossa sekä tieteellisessä tutkimustyössä.

Asiakirjatilaukset ja henkilötietolain mukaiset tarkastuspyynnöt lähetetään kirjallisesti kirjallisena potilaan allekirjoituksella ensisijaisesti postitse.

Välittömästi toimitettavat pyynnöt muihin terveydenhuollon yksiköihin voi lähettää faksilla arkisin kello 7-16 Tays Keskussairaalan potilaskertomuskeskuksen numeroon 03 311 65347 sekä viikonloppuisin ja arkisin kello 16:n jälkeen Tays Ensiapu Acutan numeroon 03 311 65346.

Vapaamuotoisessa asiakirjatilauksessa on oltava seuraavat tiedot:

  • Potilaan nimi
  • Potilaan henkilötunnus
  • Hakemuksessa tulee selvittää, mitä potilastietoja halutaan
  • Osoite, johon kopiot toimitetaan
  • Puhelinnumero
  • Allekirjoitus

Henkilötietolain mukaisen tarkastuspyynnön voi tehdä myös erillisellä tulostettavalla lomakkeella. Potilas voi lähettää allekirjoitetun lomakkeen sähköpostin liitteeksi skannattuna osoitteeseen potilaskertomuskeskus (at) pshp.fi.

Organisaatiot voivat tehdä asiakirjatilauksen vain erikseen sopimalla salatun sähköpostin käytöstä potilaskertomuskeskuksen kanssa.

Tays Valkeakosken potilaskertomuskeskus

Tays Valkeakosken sairaalassa toimii oma potilaskertomuskeskus. Toimistosihteerin puhelinnumero on 03 311 67319 ja soittoaika maanantaista torstaihin kello 13–15 ja perjantaisin 13–14.

Tutkijatila

Potilaskertomuskeskuksen tutkijatila Tays Keskussairaalan O-rakennuksen 3. kerroksessa on käytettävissä joka päivä kello 6–22. Tutkijoiden käytössä on kuusi tietokonetta, valotaulu röntgenkuvien katselemiseen sekä mikroaaltouuni.

Muutoksia kulkureiteissä 2.–31.7.2020
O-rakennuksen edustalla tehdään Tays Psykiatrian rakennushankkeeseen liittyviä viemäritöitä 2.7.-31.7.2020, jolloin kulku tutkijatilaan muuttuu.
Väliaikainen reittisuositus: kävele Taysin pääsisäänkäynnin kautta vanhan pääaulan hissiaulaan, josta hissillä alas 00-kerrokseen. Kulje 00-kerroksessa yhdystunnelia pitkin, jonka lopussa olevalla hissillä nro 72 pääset tutkijoiden kulkunapilla O-rakennuksen 3. kerroksen Tutkijatilaan.
Huom. yhdystunnelin väliovet sulkeutuvat klo 20 myös viikonloppuisin, joten tutkijoiden tulee poistua tutkijatilasta hyvissä ajoin ennen väliovien sulkeutumista.

Tiede- ja tutkimusasioita hoitava toimistosihteeri palvelee, kun on kyse kulkunapista, röntgenkuvien tilaamisesta tai jos tarvitset nopealla aikataululla suuria määriä potilaskertomuksia.

Potilaskertomuksia kerätään viikossa 20–30 kappaletta, ellei toisin sovita. Kertomusten säilytysaika tutkijan hyllyssä on 1 kuukausi. Toimistosihteeri voi avustaa tutkimuslomakkeiden postituksessa potilaille. Lue lisää Taysin palveluista tutkijoille.