Julkaistu 14.2.2020

Syöpäseminaarissa 20.2. aiheena biopankkitutkimus ja biopankin palvelut tutkijoille 

Seuraava syöpäseminaari järjestetään torstaina 20.2. kello 15.00. Puhumassa on Johanna Mäkelä Tampereen Biopankista. Seminaaripaikka on Tampereen yliopiston Arvo-rakennuksessa, auditoriossa F115.

Aiheena on biopankkitutkimus ja biopankin palvelut tutkijoille. Esityksessä kerrotaan, miten näytteitä ja tietoa on mahdollista saada biopankista ja minkälaista tutkimusta on jo tehty biopankissa.

Biopankissa on kokoelma ihmisen kudosnäytteitä, kuten esimerkiksi kudospaloja, verta, soluja ja DNA:ta. Näytteitä on mahdollista käyttää erilaisiin tieteellisiin tutkimustarkoituksiin.

Biopankit ovat avainresurssi yksilöllisen lääketieteen ja uusien tehokkaiden hoitojen kehittämiseen. Biopankin näytteisiin on mahdollista yhdistää myös näytteen luovuttajan terveystietoja luovuttajan tietoon perustuvalla suostumuksella. Myös näytteiden tutkimustulokset palautuvat biopankkiin lisäten näytteisiin liittyvää tietomäärää.

Biopankki voi antaa näytteitä ja niihin liittyviä tietoja käytettäväksi korkeatasoisessa tieteellisessä tutkimuksessa ja terveystieteellisessä kehittämistyössä. Näytteitä ja tietoja voi hakea FINGENIOUS-portaalin välityksellä (www.fingenious.fi). Tampereen biopankki palvelee sekä akateemisia tutkijoita että lääkeyrityksiä niiden tutkimus ja kehitystoiminnassa.

Esitystä on mahdollista seurata myös etänä lähettämällä sähköpostilla oma sähköpostiosoitteenne osoitteeseen: merja.helenius@tuni.fi viimeistään ke 19.2. aikana.

Esitys on englanninkielinen.

Kahvia, teetä ja pientä naposteltavaa on tarjolla ennen esitystä.

Kaikki kiinnostuneet tervetuloa!