Taysin uudistaminen

Me Taysissa uudistamme toimintaamme, jotta saamme turvattua alueemme kasvavalle väestölle nykyvaatimusten mukaiset terveyspalvelut. Tämä edellyttää uusien tilojen rakentamista ja vanhojen osin huonokuntoisten korjaamista.

Mittavin uudistamishanke on käynnissä Tays Keskussairaalassa, jonne rakennetaan parhaillaan kolmea uudisrakennusta ja maanalaista pysäköintihallia. Ne otetaan käyttöön vaiheittain vuosien 2018-2020 aikana. Alueelle on vastikään valmistunut myös uusi E-rakennus.

Pitkäniemen sairaalaan on suunnitteilla uusi terapiarakennus. Alueelle valmistui vuonna 2014 uudisrakennukset kehitysvammahuollolle ja ravintokeskukselle.

Poikkeusjärjestelyjä Tays Keskussairaalassa

Taysin etupihan kolmen uudisrakennuksen ja maananlaisen pysäköintihallin rakennustyöt ovat käynnissä. Mittavat rakennustyöt tarkoittavat sitä, että Tays Keskussairaalan alueella joudutaan turvautumaan poikkeusjärjestelyihin:

  • Pääsisäänkäynti sijaitsee R- eli Radius-rakennuksessa. Sinne ajetaan Teiskontieltä Lääkärinkadun kautta
  • Lasten päivystykseen ja synnytykseen ajetaan myös Teiskontieltä Lääkärinkadun risteyksestä

Acutaan ja Biokadun toimipisteisiin ajetaan edelleen Teiskontieltä Kuntokadun risteyksestä. Alueella on kuitenkin työmaaliikennettä, joten erityinen varovaisuus on tarpeen.

Ajantasaiset kulkureitit löytyvät Taysin alueen kartasta.
Lue lisää alueen poikkeusjärjestelyistä.

Tutustu jo nyt tuleviin tiloihin uudessa D-rakennuksessa ja L-rakennuksessa

D-rakennus

L-rakennus