Julkaistu 29.5.2017

Taysin rakennusurakka hyvin aikataulussaan ja budjetissaan

Tampereen yliopistollisen sairaalan historian mittavin rakennusurakka on pysynyt hyvin aikataulussaan ja kustannusraamissaan. Myös muut tavoitteet ovat toteutumassa suunnitellusti, selviää sairaanhoitopiirin valtuuston maanantaina 29.5. käsittelemästä etupihahankkeen puoliväliraportista. Valtuusto kiitteli hankkeen johtamista ja päätti jatkossa seurata rakentamisen edistymistä jokaisen valtuuston kokouksen yhteydessä.

Taysin etupihan rakennushankkeelle asetettiin alun perin päätavoitteeksi saavuttaa toiminnalliset, taloudelliset ja aikataululliset tavoitteensa sekä varmistaa sairaalan rakennusaikainen toiminta ja turvallisuus. Näiden lisäksi asetettiin muita tavoitteita, joita ovat muun muassa harmaan talouden torjunta, kestävän kehityksen periaatteet, hankintojen laatu, työmaan ympäristövaikutukset, teknisten järjestelmien yhteensopivuus sairaalan nykyisten järjestelmien kanssa sekä yhteistoiminta.

Rakennustyö on nyt aikataulullisesti puolivälissä. Sairaalan etupihalle rakennetaan kolme uudisrakennusta ja maanalainen pysäköintihalli, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuosien 2018-2020 aikana. Rakennettavien tilojen kokonaispinta-ala on yhteensä noin 90 000 neliömetriä. Kyseessä on yksi Pirkanmaan suurimmista rakennushankkeista.

Sairaala on voinut toimia normaalisti koko etupihahankkeen rakentamisen ajan potilasturvallisuuden vaarantumatta. Poikkeustilanteet on johdettu hallitusti. Sopimusten mukaisessa kustannusraamissa pysytään, kun huomioidaan rakentamisen yleinen kustannuskehitys rakennusajalta.

Ensimmäiset Taysin koko uudistamisohjelman uudet tilat ovat jo käytössä vuonna 2015 valmistuneessa E-rakennuksessa munuais- ja infektiopotilaille. Nyt Taysin etupihalle rakennetaan uusia tiloja sydänpotilaiden, lasten ja nuorten, raskaana olevien, synnyttäjien, vastasyntyneiden sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoitoon. Lisäksi tiloihin tulee verisuonikirurgian ja toimenpideradiologian yksikkö sekä sairaalan uusi pääaula. Maanalaisesta pysäköintihallista pääsee suoraan sisäkautta sairaalan pääaulaan.

Lue lisää Taysin uudistamisesta ja uudisrakennuksista.