Poikkeusjärjestelyt

Taysin alueella on useita rakennustyömaita. Potilaiden hoito ja muu toiminta jatkuvat sairaala koko rakentamisen ajan keskeytyksettä. Jotta sujuva toiminta ja turvallinen liikkuminen alueella voidaan taata, joudutaan rakentamisen edetessä turvautumaan poikkeusjärjestelyihin.

Tiedotamme poikkeusjärjestelyistä aina erikseen sairaanhoitopiirin internet-sivuilla, kutsukirjeissä ja alueen opasteissa.

Muutokset Taysin alueen liikenteessä

Merkittävin kulkureitteihin vaikuttava rakennustyömaa sijaitsee Taysin etupihalla. Sen vuoksi liikennejärjestelyissä on poikkeuksia:

  • Pääsisäänkäynti sijaitsee R- eli Radius-rakennuksessa. Pääosa liikenteestä ohjataan Taysiin Teiskontieltä Lääkärinkadun kautta.
  • Radiuksen edustalla oleva pysäköintialue, Riviparkki, on varattu kokonaan potilaille ja sairaalan vieraille. Lisätietoja pysäköinnistä Finnparkin sivuilta. Vieritiellä Riviparkin edustalla tehdään Kaupin tulvapumppaamon rakennustöitä. Siksi Riviparkkiin ajetaan nyt Poikkitieltä eli pysäköintialueen Radius-rakennuksen puoleisesta päädystä.
  • Lääkärinkadulta kuljetaan edelleen synnytykseen ja nyt myös lastentautien päivystykseen.
  • Vanha pääsisäänkäynti ja etupihan pysäköintialue on kokonaan suljettu ulkopuolisilta.
  • Ensiapu Acutaan ja Taysin Biokadulla sijaitseviin toimipisteisiin kuljetaan edelleen Teiskontieltä Kuntokadun risteyksen kautta.
  • Lastenpsykiatrian rakennus Q:lle johtava Vieritie on tällä hetkellä rakennustyömaana. Se on suljettu liikenteeltä saattoliikennettä lukuunottamatta. Q-rakennusta lähimmät asiakaspysäköintialueet sijaitsevat Riviparkissa tai M-rakennuksen lähellä.  
  • Raitiotien rakentaminen muuttaa liikennejärjestelyjä Teiskontien pohjoisreunalla Taysin kohdalla 15.9. alkaen. Bussipysäkki Tays L 5007  pysyy normaalilla paikallaan, mutta keskustan suuntaan liikennöivät bussit käyttävät työalueen kohdalla normaaleja ajokaistoja bussikaistojen sijasta. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden reitti pysäkiltä Taysille kiertää työalueen hieman normaalista poiketen.

Taysin alueella on käynnissä myös muita rakennustyömaita, jotka on hyvä huomioida sairaala-alueella liikkuessaan. Rakennustyömaiden sijainnit ja ajantasaiset kulkureitit on merkitty Taysin alueen karttaan.