Poikkeusjärjestelyt

Taysin alueella on useita rakennustyömaita. Potilaiden hoito ja muu toiminta jatkuvat sairaala koko rakentamisen ajan keskeytyksettä. Jotta sujuva toiminta ja turvallinen liikkuminen alueella voidaan taata, joudutaan rakentamisen edetessä turvautumaan poikkeusjärjestelyihin.

Tiedotamme poikkeusjärjestelyistä aina erikseen sairaanhoitopiirin internet-sivuilla, kutsukirjeissä ja alueen opasteissa.

Muutokset Taysin alueen liikenteessä

Merkittävin kulkureitteihin vaikuttava rakennustyömaa sijaitsee Taysin etupihalla. Sen vuoksi liikennejärjestelyissä on poikkeuksia:

  • Pääsisäänkäynti sijaitsee R- eli Radius-rakennuksessa. Pääosa liikenteestä ohjataan Taysiin Teiskontieltä Lääkärinkadun kautta.
  • Radiuksen edustalla oleva pysäköintialue, Riviparkki, on varattu kokonaan potilaille ja sairaalan vieraille. Lisätietoja pysäköinnistä Finnparkin sivuilta.
  • Lääkärinkadulta kuljetaan edelleen synnytykseen ja nyt myös lastentautien päivystykseen.
  • Vanha pääsisäänkäynti ja etupihan pysäköintialue on kokonaan suljettu ulkopuolisilta.
  • Ensiapu Acutaan ja Taysin Biokadulla sijaitseviin toimipisteisiin kuljetaan edelleen Teiskontieltä Kuntokadun risteyksen kautta.
  • Raitiotien rakentaminen muuttaa liikennejärjestelyjä Teiskontiellä, Kuntokadulla ja Ensitiellä. Kuntokatua pitkin pääsee ajamaan, mutta varovaisuus ja tarkkaavaisuus ovat paikallaan muuttuvien järjestelyjen vuoksi.
  • Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden reitti Teiskontien linja-autopysäkiltä Taysille kiertää työalueen hieman normaalista poiketen.

Taysin alueella on käynnissä myös muita rakennustyömaita, jotka on hyvä huomioida sairaala-alueella liikkuessaan. Rakennustyömaiden sijainnit ja ajantasaiset kulkureitit on merkitty Taysin alueen karttaan.