Julkaistu 22.12.2021

Sairaalahuvipuiston rakentaminen alkanut pääaulassa

Särkänniemen sairaalahuvipuiston rakentaminen on alkanut Tays Keskussairaalan pääaulassa. Rakentamisvaihe kestää pari kuukautta, jonka jälkeen tila kalustetaan ja sisustetaan huvipuistoksi. Tila on tarkoitus avata huhtikuussa. Remontin äänekkäin vaihe toteutetaan 28.12., jolloin R-kioskin takana olevan oleskelutilan ja vanhan pääaulan väliseen seinään sahataan ja porataan kulkuaukkoja. Pahoittelemme remontista aiheutuvaa haittaa.

Huvipuiston rakentaminen on alkanut.

Särkänniemen sairaalahuvipuiston rakentaminen on käynnistynyt pääaulassa, R-kioskin takana. Osa oleskelutilasta on rajattu pois käytöstä.

Remontin aikataulu ja vaiheet 

Remonttityöt ovat alkaneet joulukuun lopulla ja kestävät maaliskuun loppuun saakka.

Remontti tulee aiheuttamaan meluhaittaa tammikuun puoleen väliin saakka, jonka jälkeen siirrytään taloteknisiin töihin, kuten lattiapintojen laitto, maalaukset ja sähkötyöt. 

Remontin äänekkäin vaihe on seinäaukkojen sahaus ja timanttiporaus, joka tehdään tiistaina 28.12. klo 8-18 välisenä aikana. Tämä tulee väistämättä aiheuttamaan meluhaittaa ympäristöön. Mikäli tiistaina ei saada kaikkea tarvittavaa valmiiksi, on varapäivänä keskiviikko 29.12.

Särkänniemen omat laiteasennukset alkavat 14.2. ja valmistuvat maaliskuun loppuun mennessä. Huvipuisto on tarkoitus avata huhtikuussa.

Huvipuisto tulee olemaan kooltaan noin 225 m².

Tekeillä esteetön huvipuistotila pienimmille sairaalakävijöille

Sairaalahuvipuistosta tulee paikka seikkailemiseen, pelailuun ja leikkimiseen, ja siellä voi viettää myös vaikkapa pienen potilaan syntymäpäiväjuhlia. Huvipuistoon on suunniteltu myös monipuolista lastenkulttuuria. Huvipuistoa voivat käyttää tukikohtanaan myös sairaalaklovnit ja sairaalan muut esiintyjät.  

Perinteisiä kyydissä istuttavia huvilaitteita ei tuoda alueelle, vaan sisällöt perustuvat seikkailulliseen, pelilliseen, luovaan ja yllätykselliseen tekemiseen.

Ilo yltää kaikkialle – Särkänniemi ja Tays toteuttavat maksuttoman sairaalahuvipuiston