Taysin uutta - avoimet ovet la 28.9. klo 10-13

Nyt on tarjolla Taysin uutta! Tervetuloa ensimmäisten joukossa tutustumaan uuteen pääaulaan lauantaina 28.9. klo 10-13. Taysin uutta -tapahtumassa voit kurkistaa tulevaan Tays Syntymäpaikkaan sekä käydä lasten ja nuorten sairaalan puolella.

#taysinuutta #tays

Tervetuloa tutustumaan uuteen pääaulaan 28.9. klo 10-13

Aulassa uusia palveluja -  kahvila, kioski ja apteekki

Avajaispäivänä avaavat myös monet sairaalan uusista oheispalveluista. Tilaan tutustumisen yhteydessä voit nauttia virvokkeita Café Pikantessa, R-kioskissa tai Subwayssa sekä hoitaa apteekkiasiat Tammedica-apteekissa.

Myös kukkakauppa ja parturi-kampaamo Salon So Lux ovat avoinna entisissä tiloissaan, P-talon puolella. 

Tule tapaamaan taysilaisia esittelypisteelle

Tiedätkö, miten tehdään lonkkaleikkaus ja mitä instrumentteja operaatioon tarvitaan? Lonkkaleikkausdemonstraation järjestävät tuki- ja liikuntaelinkeskus sekä välinehuolto.

Arvaa keskosen paino - ja jututa samalla vastasyntyneiden tehohoidon ammattilaisia.

Askarruttaako joku sairaalarakentamiseen liittyvä asia? Kysy etupihan rakennushankkeen asiantuntijoilta.

Saat myös opastusta OmaTaysiin sekä tutustut Tampereen Biopankin ja Taysin tukisäätiön toimintaan. Lisäksi palveluneuvojat esittelevät sinulle Tays Keskussairaalan uutta sähköistä opaskartaa.

Käy verikokeessa ilman ajanvarausta

Fimlabin uusi nopea näytteenottopalvelu Nopsa mukana tapahtumassa. Jos sinulla on lähete, voit käydä verikokeessa ilman ajanvarausta Keskussairaalan vanhassa pääaulassa. Katso ohjeet Fimlabin sivuilta

Kohtaamispaikassa vertaistukea potilasjärjestöiltä

Aulassa sijaitsevasta Kohtaamispaikasta voi saada vertaistukea eri potilasjärjestöiltä. Kohtaamispaikassa potilasjärjestöt voivat jatkossa pitää omia info- ja vertaistukitilaisuuksiaan.

Taysin uutta -tapahtumassa ovat mukana Hengitysliitto, Aivoliitto ja Syöpäyhdistys.

Uusi hiljentymistila avoinna

Uusi hiljentymistila on avoinna ja sairaalapastorit tavattavissa Taysin uutta -tapahtuman ajan.  

Kurkistus Tays Syntymäpaikkaan - avataan tammikuussa 2020

Synnyttämiseen liittyvät palvelut ovat jatkossa keltaisessa D-rakennuksessa, johon kuljetaan uuden sisäänkäynnin kautta. D-rakennuksen palvelut avataan vasta vuoden 2020 puolella, mutta tapahtumapäivänä pääset jo kurkistamaan Tays Syntymäpaikan tiloihin. Siellä on mm. synnytyshuoneet, leikkaussalit ja vastasyntyneiden elvytyshuone. Jos olet tulossa synnyttämään alkuvuodesta, nyt on loistava mahdollisuus käydä tutustumassa yhteen synnytyshuoneista. Tilassa on amme sekä synnytyskeinu. 

Kierros lasten ja nuorten sairaalassa

Lasten ja nuorten sairaalan tunnistat jo kaukaa Teiskontieltä rakennuksen sinisen värin takia. L-rakennukseen keskitetään kaikki lasten ja nuorten potilaiden hoito. Valtaosa huoneista on yhden hengen huoneita, joissa myös vanhemman on mahdollista yöpyä. Toiminta uusissa tiloissa on alkanut vaiheittain 17.9. alkaen. Koska rakennuksessa on jo potilaita, käynti potilashuoneissa ei ole mahdollista, mutta voit tehdä kierroksen yleisissä tiloissa.

Viihtyisyyteen on panostettu: eläinaiheiset piirrokset ja valokuvapinnat koristavat seiniä. Aulassa nähtävillä Ransu-näyttely.

Lasten ja nuorten sairaala näkyy Teiskontielle
Pääaulassa on aiempaa enemmän palveluita ja tilaa myös oleskeluun.

Aulan toimijat_kartta

Pääaulan palvelut. (Klikkaa kuvaa, niin se aukeaa isompana.)

Näin löydät perille

Taysiin pääset kätevästi niin bussilla, jalan, pyörällä kuin autollakin. Tulevaisuudessa myös ratikalla!

Jos saavut omalla autolla, kannattaa se pysäköidä Taysin parkkihalliin osoitteeseen Kuntokatu 2. Pysäköinti on maksuton tapahtuman ajan. Parkkihallista pääsee pääaulaan sekä hissillä että liukukäytävää pitkin.

Jos saavut jalan tai pyörällä, pääset Elämänaukiolle Kuntokadun ja Teiskontien risteyksestä.

Katso lisää Pysäköinti ja kulkuyhteydet

Tilaisuudessa kuvataan

Tays tekee tapahtumasta kuvakoosteen, joten tilaisuudessa kiertää valokuvaaja sekä videokuvaaja.

Tutustu artikkeleihin 

Uusi pääaula kokoaa yhteen  11.6.2019
Uudistuva Tays 22.1.2019

Tutustu myös potilashotelliin

Tays Keskussairaalan alueella myös Norlandian potilashotelli pitää avoimet ovet lauantaina 28.9. klo 11-14. Hotelli on osoitteessa Biokatu 14.