Vanhan osan uudistaminen

Tays Keskussairaalan vanhimman osan (rakennukset A, B, K, P ja H) uudistamisen suunnittelu on käynnistynyt. Alue on laaja, ja kattaa useita sairaalan keskeisimpiä toimintoja.

Havainnekuva kesäkuulta 2021. Suunnitelma voi vielä muuttua.

Tays Keskussairaalan vanhimman osan (rakennukset A, B, K, P ja H) uudistamisen suunnittelu on käynnistynyt. Rakennukset ovat valmistuneet 60-luvulla eivätkä vastaa nykyisiä tarpeita. Alueella sijaitseva korkea B-rakennus on suojeltu, joten se tulee säilymään, ja sen ympärille rakennetaan uusia erikokoisia rakennuksia.

Sairaalan tulee toimia keskeytyksettä koko rakentamisajan. Ennen purkamista tai kunnostustöitä toiminnoille täytyy olla väistötilat, ja uusia tiloja täytyy pystyä rakentamaan eri alueelle kuin missä nykyiset rakennukset ovat. Tähän tarkoitukseen sopii laajentuminen Teiskontien suuntaan.

Sijainti
Uudistettavat rakennukset ovat aivan Tays Keskussairaalan ytimessä, uusien D- ja L-rakennusten kupeessa.

Toiminnot
Isoon rakennuskokonaisuuteen sijoittuu monia toimintoja, kuten tehohoito, Acuta, pääkeskus, fysiatria, sisätaudit, äiti-lapsiyksikkö, gynekologia, gastroenterologia, kuvantaminen ja urologia. Tiloissa esimerkiksi useita leikkaussaleja. 

Kokonaispinta-ala
Uutta tilaa tulee arviolta noin 170 000 brm². Etupihakokonaisuus pysäköintihallin kanssa oli noin 90 000 m².

Aikataulu
Rakentamisen arvioidaan kestävän noin 15 vuotta. Tavoitteena on laatia hankkeen kustannusarvio vuoden 2021 loppuun mennessä.