Akuuttipsykiatrian osasto PSY1

Tutkimme ja hoidamme potilaita, jotka sairastavat skitsofreniaa, psykooseja, päihdepsykooseja ja persoonallisuushäiriöitä. Osastolla hoidetaan pääasiassa 18–65 -vuotiaita potilaita.

Osastolle tullaan hoitoon tyypillisesti pitkäaikaisen psykoosisairauden oireiden pahentuessa tai akuutissa psykoosissa, kun avohoidon palvelut eivät riitä tukemaan potilasta.

Osastolla on vuodessa noin 300 hoitojaksoa. Keskimääräinen hoitoaika on alle kolme viikkoa.

Potilaat tulevat hoitoon useimmiten Acutan, oman terveyskeskuksen tai psykiatrian avohoidon lähettämänä. Osastojakson jälkeen hoito jatkuu yleensä psykiatrian poliklinikalla tai oman kunnan psykiatrian yksikössä. Osa potilaista siirtyy tuettuun asumispalveluyksikköön.

Tilat ja henkilökunta

Osastolla on 14 potilaspaikkaa. Potilashuoneet ovat joko yhden tai kahden hengen huoneita. WC- ja suihkutilat ovat yhteiset. Osastolla on yhteisiä tiloja mm. oleskelutilat, ruokasali ja sisäpiha.

Osaston moniammatillisessa työryhmässä on 22 hoitajaa, kaksi lääkäriä, psykologi ja sosiaalityöntekijä. Lisäksi hyödynnetään sairaalan terapiapalveluita.

Vierailut

Osaston vierailuaika on kello 8–19. Potilaiden huoneet sijaitsevat osaston toisessa kerroksessa. Yksityisyyden suojaamiseksi vierailut tapahtuvat osaston alakerrassa. Käytettävissä on vierashuone.

Lue myös: Vierailijoille ja läheisille

Vastuuhenkilöt

Apulaisylilääkäri Merja Syrjämäki
Osastonhoitaja Petri Mattanen