Päihdepsykiatrian osasto (APS5)

Tarjoamme päihdepsykiatrian palveluita ja hoitoa yli 18-vuotiaille potilaille.

Hoidamme osastolla potilaita, joilla on vaikea päihdeongelma ja useimmilla lisäksi psykiatrinen häiriö, usein psykoosisairaus. Hoitoon tullaan joko Pitkäniemen sairaalan päivystyspoliklinikan ohjaamana tai ajanvarauksella polikliinisen hoidonsuunnittelukäynnin kautta. Hoidonsuunnittelukäynnillä tehdään potilaan ja hänen läheistensä kanssa päihdepsykiatrisen hoidon pitkän tähtäimen suunnitelma.

Potilaiden keski-ikä on noin 30 vuotta. Vuosittain hoidamme noin 350 potilasta.

Tilat ja henkilökunta

Osasto sijaitsee Pitkäniemen sairaalan alueella Nokialla. Osasto toimii kahdessa kerroksessa siten, että potilaiden huoneet ovat toisessa kerroksessa. Potilaspaikkoja on 14 jaettuna kahteen seitsemän hengen hoitoyksikköön. Osastolla on neljä yhden hengen huonetta ja loput kahden hengen huoneita. Kahdessa huoneessa on oma wc ja suihku, muuten on yhteiset wc- ja suihkutilat. Kummallakin puolella on potilaille yhteiset tilat TV:n katselua, pelaamista ja kahvinkeittoa varten. Osastolla on myös sauna potilaita varten.

Hoitajia on osastohoitajan lisäksi 16 sairaanhoitajaa ja kuusi mielenterveyshoitajaa. Osastolla toimii myös osastonlääkäri, erikoistuva lääkäri, sosiaalityöntekijä, osastosihteeri sekä kolme sairaalahuoltajaa. Psykologi on osaston käytössä osa-aikaisesti.

Vierailut

Osaston vierailuajat ovat maanantaista perjantaihin kello 15–19 ja viikonloppuisin la–su kello 9–19.

Puhelinnumeroita

Vastuuhenkilöt

Apulaisylilääkäri Merja Syrjämäki
Osastonhoitaja Jarmo Romu