Psykoosien hoito- ja kuntoutusosasto APS9

Hoidamme osastolla aikuisikäisiä potilaita, joilla on vaikeita psykoosisairauksia tai muita vakavia mielenterveyden häiriöitä. Osasto on suljettu osasto.

Potilaat tulevat hoitoon pääasiassa muilta Pitkäniemen osastoilta osastosiirtoina tai lähetteellä avohoidosta. Osastolla toteutetaan sovitusti potilaan vointia tukevia intervallijaksoja.

Hoito perustuu vaativaan erityiskuntouttavaan työtapaan. Potilaiden on mahdollista osallistua osastolla erilaisiin hoidollisiin ryhmiin.

Hoidossa on mukana moniammatillinen työryhmä, jossa omahoitaja koordinoi potilaan kokonaisvaltaista hoitoa. Lääkäri arvioi yhdessä työryhmän kanssa psyykkisen ja somaattisen terveydentilan, suunnittelee tarvittavat tutkimukset ja lääkityksen sekä tekee kokonaisarvion potilaan tilanteesta.

Yhteistyö potilaan perheen, muun lähiverkoston ja avohoidon työntekijöiden kanssa on keskeinen osa hoitoa. Hoitojakson jälkeen potilaat menevät omaan kotiin tai asumispalveluyksiköihin.

Tilat ja henkilökunta

Osastolla on 18 potilaspaikkaa. Potilashuoneita on 14, joita käytetään yhden ja kahden hengen huoneina. Huoneissa ei ole omia wc- ja suihkutiloja. Osastolla on yhteisiä tiloja, kuten ruokasali ja oleskelu- ja askartelutila.

Osaston henkilökuntaan kuuluu lääkäri, osastonhoitaja, sairaanhoitajia, mielenterveyshoitajia, sairaalahuoltajia, osastonsihteeri, psykologi ja sosiaalityöntekijä.

Vierailut

Varsinaista vierailuaikaa ei ole, mutta vieraiden toivotaan käyvän kello 9–19 välisenä aikana.

Lue myös: Vierailijoille ja läheisille

Vastuuhenkilöt

Apulaisylilääkäri Susanna Rask
Osastonhoitaja Elina Räsänen