Psykoosien hoito- ja tutkimusosasto (APS6)

Hoidamme osastolla aikuisikäisiä potilaita, joilla on äkillistä ja ympärivuorokautista hoitoa vaativa mielenterveyden häiriö. Hoidamme myös psykiatrista hoitoa tarvitsevia turvapaikanhakijoita. Osastomme on suljettu osasto.

Potilaat tarvitsevat hoitoa pääasiassa psykoosista selviytymiseen, mutta osastolla hoidetaan myös muista vakavista mielenterveyden häiriöistä kärsiviä potilaita. Hoitojaksoja on vuosittain noin 340. Hoitojakson pituus on keskimäärin 19 vuorokautta.

Potilaat tulevat yksikköön päivystyksellisesti tai suunnitellusti avohoidon lähetteellä tai osastosiirtoina muista akuuttipsykiatrian yksiköistä. Hoidon jälkeen potilaiden hoito jatkuu useimmiten psykiatrisessa avohoidossa tai joissain tilanteissa perusterveydenhuollon yksiköissä tai toisella osastolla.

Tilat ja henkilökunta

Osastolla on 18 potilaspaikkaa. Potilashuoneet sijaitsevat talon toisessa kerroksessa. Potilashuoneet ovat yhdelle, kahdelle tai kolmelle henkilölle tarkoitettuja. Suihkut ja wc:t ovat yhteisiä kaikille potilaille. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat yhteiset tilat, kuten päiväsali, ruokasali, toimintahuone ja potilaiden kahvihuone.

Osaston henkilökuntaan kuuluu kaksi lääkäriä, osastonhoitaja, 13 sairaanhoitajaa, 11 mielenterveyshoitajaa, kolme sairaalahuoltajaa sekä osastonsihteeri, psykologi ja sosiaalityöntekijä.

Vierailut

Vierailuaika on päivittäin kello 10–19.30.

Lue myös: Vierailijoille ja läheisille

Vastuuhenkilöt

Apulaisylilääkäri Merja Syrjämäki
Osastonhoitaja Taina Lindholm