Psykoosien hoito- ja tutkimusosasto, kriisiosasto (APS8)

Kriisiosastolla hoidamme aikuisikäisiä potilaita, joilla on ympärivuorokautista hoitoa vaativa äkillinen ja erityisen vakava kriisitilanne, mikä liittyy vaikeisiin tunnesäätely- tai mielialahäiriöihin. Osasto on suljettu osasto.

Kriisiosaston toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja luottamukseen. Potilas sitoutuu osastolla hoitosuunnitelman mukaiseen toimintaan. Kriisihoitojakson kesto on 1-3 vuorokautta. Sen aikana keskitytään akuutin kriisin rauhoittamiseen ja avohoidon jatkumisen tai alkamisen turvaamiseen.

Potilas tulee osastolle psykiatrian päivystyspoliklinikan kautta. Potilaan vastaanottava hoitaja lähtökohtaisesti toimii omahoitajana. Merkittävä osa kriisihoitojaksoa ovat omahoitajakeskustelut. Niiden lisäksi potilas osallistuu osaston päivittäisiin toimintoihin.

Tilat ja henkilökunta

Osastolla on 12 potilaspaikkaa. Potilashuoneet sijaitsevat talon toisessa kerroksessa. Potilashuoneet ovat yhdelle ja kahdelle henkilölle tarkoitettuja. Suihkut ja wc:t ovat yhteisiä kaikille potilaille. Ruokasali on osaston ensimmäisessä kerroksessa.

Potilaita hoitaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu sairaanhoitajia, mielenterveyshoitajia, kaksi lääkäriä, sosiaalityöntekijä ja psykologi. Lisäksi osastolla työskentelee osastonsihteeri sekä kolme sairaalahuoltajaa.

Vierailut

Vierailuaika on päivittäin kello 10–19.30.

Lue myös: Vierailijoille ja läheisille

Vastuuhenkilöt

Apulaisylilääkäri Sanna Ruuhonen
Apulaisylilääkäri Katri Kivimäki
Osastonhoitaja Tiina Miettinen