Psykoosiosasto PSY2

Hoidamme osastolla psykoosipotilaita, jotka tarvitsevat tehostettua psykoosihoitoa sekä pitkäaikaisempaa kuntoutusta. Psykoosiosasto on suljettu osasto.

Potilaat tulevat tälle osastolle pääsääntöisesti muilta psykiatrisilta osastoilta tarvitessaan pidempiaikaista, tehostettua psykoosihoitoa ja avohoidon koordinointia, sekä valtion sairaaloista jatkokuntoutukseen.

Hoito osastolla

Potilaiden hoitojaksojen pituudet määräytyvät yksilöllisen hoitosuunnitelman mukaan. Hoitoa ja sen pituutta arvioidaan säännöllisesti. Potilaan hoidon suunnitteluun osallistuvat potilas ja hänen läheisensä yhdessä moniammatillisen työryhmän kanssa. Hoitomuotoina ovat omahoitajakeskustelut, lääkehoito, erilaiset ryhmätoiminnat ja osaston ulkopuoliset terapiapalvelut.

Tilat ja henkilökunta

Osastolla on 18 potilaspaikkaa. Huoneet ovat pääsääntöisesti yhden hengen huoneita. Wc- ja suihkutilat ovat osaston yhteiset. Oleskelu- ja ruokailutilat ovat yhteisiä.

Henkilöstöä on 23 hoitajaa, osastonlääkäri, psykologi, sosiaalityöntekijä ja osastonsihteeri.

Omaiset ja ystävät ovat tervetulleita vierailulle. Ole hyvä ja ilmoita tulostasi osaston kansliaan, puhelin 03 311 63717.

Vastuuhenkilöt

Ylilääkäri Anna-Niina Yli-Kuha
Osastonhoitaja Janne Kallio