Psykoosiosasto (PSY2)

Hoidamme osastolla psykoosipotilaita, jotka tarvitsevat tehostettua psykoosihoitoa sekä pitkäaikaisempaa kuntoutusta. Psykoosiosasto on suljettu osasto.

Potilaat tulevat osastolle pääsääntöisesti muilta psykiatrisilta osastoilta pidempiaikaiseen, tehostettuun psykoosihoitoon ja kuntoutukseen. Potilaita tulee jatkokuntoutukseen myös valtion mielisairaaloista.

Hoito osastolla

Potilaiden hoitojaksojen kesto määräytyy yksilöllisen hoitosuunnitelman mukaan. Hoitosuunnitelmaa arvioidaan säännöllisesti. Potilaan hoidon suunnitteluun osallistuvat potilas ja hänen läheisensä yhdessä moniammatillisen työryhmän kanssa. Hoitomuotoina ovat omahoitajakeskustelut, lääkehoito, erilaiset ryhmätoiminnat ja osaston ulkopuoliset terapiapalvelut. Avohoidon koordinointi on osa hoitoa.

Tilat ja henkilökunta

Osastolla on 18 potilaspaikkaa. Huoneet ovat pääsääntöisesti yhden hengen huoneita. Wc- ja suihkutilat ovat osaston yhteiset. Oleskelu- ja ruokailutilat ovat yhteisiä.

Moniammatilliseen työryhmään kuuluu 23 hoitajaa, osastonlääkäri, psykologi, sosiaalityöntekijä ja osastonsihteeri.

Omaiset ja ystävät ovat tervetulleita vierailulle. Ole hyvä ja ilmoita tulostasi osaston kansliaan, puhelin 03 311 63717.

Vastuuhenkilöt

Ylilääkäri Anna-Niina Yli-Kuha
Osastonhoitaja Janne Kallio