Kehitysvammahuollon tukikeskuksen autismikuntoutusyksikkö

Autismikuntoutusyksikkö

Tarjoamme autismikuntoutusyksikössä kuntoutusta ja hoitoa aikuisille kehitysvammaisille, joilla on autismin kirjon oireyhtymä, Asperger, ADHD tai muu neuropsykiatrisen kuntoutuksen tarve.

Yksikön toiminta painottuu määräaikaiseen kuntoutukseen, lyhytaikaisiin tutkimus- ja hoitojaksoihin sekä kriisihoitoon. Kuntoutus on autismikuntoutuksen periaatteiden mukaista. Jokaisen asiakkaan kohdalla kuntoutusjakson pituus ja sisältö rakennetaan hänen yksilöllisten tarpeidensa mukaisesti. Kuntoutusta suunnittelee ja toteuttaa moniammatillinen työryhmä yhdessä hoitohenkilöstön kanssa.

Tilat ja henkilökunta

Yksikössä on kolme pienryhmää, joissa kaikissa on viisi wc:llä ja suihkulla varustettua yhden hengen asiakashuonetta. Jokaisessa pienryhmässä on olohuone, ruokailutila ja ohjaustila. Lisäksi asiakkaiden käytössä on monitoimitila ja kaksi saunaa kylpyammeineen. Asiakaspaikkoja on yhteensä 18.

Yksikkömme kaksi kriisipaikkaa on tarkoitettu asiakkaille, jotka tarvitsevat lyhytaikaista laitosjaksoa tueksi erilaisissa haastavissa elämäntilanteissa.

Yksikön yhteydessä on asumisvalmennusasunto, jossa asiakas voi turvallisessa ympäristössä harjaantua itsenäisempään asumiseen. Asumisvalmennusasunto on hyvin varusteltu yksiö omalla sisäänkäynnillä ja terassilla.

Henkilökuntaa yksikössä on 42. Osastonhoitajan lisäksi on apulaisosastonhoitaja, 35 lähihoitajaa, kolme sairaanhoitajaa, kuntoutusohjaaja ja osastonsihteeri. Autismiyksikölle on nimettynä oma lääkäri.

Vierailut

Yksikössämme ei ole vierailuaikoja, toivomme kuitenkin, että voimme rauhoittua iltatoimiin kello 19 aikoihin.

Puhelinnumeroita

Vastuuhenkilöt

Ylilääkäri Nina Bjelogrlic-Laakso
Osastonhoitaja Sirkku Pullinen
Kuntoutusohjaajan sijainen Jani Touronen