Kehitysvammapalvelujen tukikeskuksen autismikuntoutusyksikkö

Autismikuntoutusyksikkö

Tarjoamme autismikuntoutusyksikössä kuntoutusta ja hoitoa aikuisille kehitysvammaisille, joilla on autismin kirjon oireyhtymä, Asperger, ADHD tai muu neuropsykiatrisen kuntoutuksen tarve.

Yksikön toiminta painottuu määräaikaiseen kuntoutukseen, lyhytaikaisiin tutkimus- ja hoitojaksoihin sekä kriisihoitoon. Kuntoutus on autismikuntoutuksen periaatteiden mukaista. Jokaisen asiakkaan kohdalla kuntoutusjakson pituus ja sisältö rakennetaan hänen yksilöllisten tarpeidensa mukaisesti. Kuntoutusta suunnittelee ja toteuttaa moniammatillinen työryhmä yhdessä hoitohenkilöstön kanssa.

Tilat ja henkilökunta

Yksikössä on kaksi pienryhmää, joissa kaikissa on viisi wc:llä ja suihkulla varustettua yhden hengen asiakashuonetta, sekä yksi pienryhmä, jossa on neljä asiakashuonetta. Jokaisessa pienryhmässä on olohuone ja ruokailutila. Lisäksi asiakkaiden käytössä on monitoimitila, yhteinen aistihuonetila ja kaksi saunaa kylpyammeineen. Asiakaspaikkoja on yhteensä 17.

Lisäksi yksikössämme on kolme yksilöllisesti suunniteltua eriytettyä asiakaspaikkaa, joissa asiakas voi turvallisessa ympäristössäkuntoutua omat erityishaasteet huomioiden.

Henkilökuntaa yksikössä on 43. Osastonhoitajan lisäksi on apulaisosastonhoitaja, 28 lähihoitajaa, yhdeksän sairaanhoitajaa, kaksi sosionomia, kuntoutusohjaaja ja osastonsihteeri.

Vierailut

Yksikössämme ei ole vierailuaikoja, toivomme kuitenkin, että voimme rauhoittua iltatoimiin kello 19 aikoihin.

Puhelinnumeroita

Vastuuhenkilöt

Ylilääkäri Nina Bjelogrlic
Osastonhoitaja Merita Pentti
Kuntoutusohjaaja Hanna Yli-Nisula
Sosiaalityöntekijä Aila Vallikari