Kehitysvammapalvelujen tukikeskuksen lasten kuntoutusyksikkö

Lasten kuntoutusyksikkö

Tarjoamme lasten kuntoutusyksikössä hoitoa ja kuntoutusta kehitysvammaisille, alle 18-vuotiaille lapsille.

Kuntoutus- tai hoitojakson pituus määritellään yksilöllisesti asiakkaan ja perheen tarpeiden mukaan. Jakso sisältää asiakkaan kokonaistilan arviointia, erilaisia tutkimuksia, lääkemuutosten seurantaa, somaattisten sairauksien hoitoa ja jatkokuntoutusta sekä perheiden tukemista.

Asiakkaamme tarvitsevat runsaasti erilaisia liikkumiseen ja kommunikointiin liittyviä apuvälineitä arjessa suoriutumisen tueksi, ja tässä moniammatillinen työryhmämme on tiiviisti mukana. Muun muassa fysioterapiapalveluja käytetään paljon.

Tilat ja henkilökunta

Lasten kuntoutusyksikössä on 11 asiakaspaikkaa. Kaikki huoneet ovat yhden hengen huoneita ja huoneissa on omat peseytymistilat ja wc. Yksikön omien yhteisten tilojen lisäksi käytössämme on myös vesiterapiahuone, aistihuone ja liikuntasali.

Hoitohenkilöstöä yksikössä osastonhoitajan lisäksi apulaisosastonhoitaja, kuusi sairaanhoitajaa ja 25 lähihoitajaa. Lisäksi yksikössämme on kuntoutusohjaaja.

Vierailut

Meillä saa vierailla kello 8–19 välisenä aikana. Toivomme että jaksoille tulevat asiakkaat tuodaan ja haetaan ennen kello 19, jotta voimme rauhoittaa illan muulle toiminnalle.

Vastuuhenkilöt

Ylilääkäri Nina Bjelogrlic-Laakso
Osastonhoitaja Tea Puisto
Kuntoutusohjaaja Erja Tapio
Sosiaalityöntekijä Aila Vallikari