Pitkäniemen sairaalakirkko

Pitkäniemen sairaala-alueen keskellä on aina ollut kirkko. Arkipäivisin kirkko on avoinna niin sairaalan potilaiden, omaisten kuin henkilökunnankin henkilökohtaista hiljentymistä varten klo 8-15.30. Olet lämpimästi tervetullut Pitkäniemen kirkkoon!

Kirkossa pidetään myös jumalanpalveluksia, joiden ajankohdista tiedotetaan erikseen. Niihin ovat tervetulleita potilaat, omaiset ja henkilökunnan edustajat. Kirkkotilaisuuksien toteuttamisesta vastaavat myös ympäristöseurakuntien työntekijät omalla vuorollaan.

Kirkko kylän keskellä

Pitkäniemen sairaala on elämisen ja hoidon kylä, jonka keskellä on aina ollut kirkko. Hallintola-talon toisessa kerroksessa sijaitseva kirkko on vihitty käyttöönsä 27.10.1901.

Jo sata vuotta sitten hoitoajatteluun kuului käsitys ihmisestä kokonaisuutena. Paranemiseen ajateltiin kuuluvan ihmisen oman mielen eheytymisen ohella lähimmäissuhteiden ja jumalasuhteen hoitaminen.

Kirkon alttaritauluna on vuonna 1996 lahjoituksena saatu nokialaisen taiteilijan Osmo Rauhalan kolmiosainen teos "Toivo". Aikaisemmin alttaritauluna oli Pitkäniemen ensimmäisen ylihoitajan Agnes Von Pfalerin lyijytyö ”Ristin juurella”, minkä paikka on nykyisin kirkon vasemmalla sivuseinällä. Kirkkosalin takaosan ikkunan lyijylasityö "Kristuspuu" koostuu 2000 osasta. Teema on sairaalassa hoidettavana olleen potilaan hahmottelema ja työ on valmistettu sairaalassa.

Yhteyshenkilö

Elina Kaunisto