Apua on saatavilla

Jokainen meistä voi joskus henkisesti pahoin. Toisinaan voi tuntua, että voimat vain hiipuvat tai mikään ei kiinnosta. Ehkä huoli läheisen voinnista tai jaksamisesta kasvaa kaiken aikaa, tai tuntuu, ettei asioita saa tehtyä valmiiksi. Ongelmat voivat alkaa vähitellen, eikä avuntarvetta aina itse huomaa. Usein ajatellaan olotilan menevän itsestään ohi.

Mielenterveystalo.fi -verkkopalvelun oirenavigaattorin avulla voit määritellä oireesi sekä niiden vaikeusasteen. Saat myös suosituksen omaan tilanteeseesi sopivista omahoitokeinoista tai palveluista.

Omahoito-ohjelmia
Oppaita
Monia keinoja selviytyä vaikeasta elämäntilanteesta
 

Mielenterveyshäiriöt

Pahan olon jatkuessa kannattaa hakea ajoissa ulkopuolista apua. Jokin elämänmuutos, traumaattinen tapahtuma, päihteet tai muu stressitekijä voi laukaista liikaa kuormittaessaan mielenterveyden häiriön.

Paikka- ja palveluhausta voit etsiä kotipaikkakuntasi terveysasemien sekä mielenterveys- ja päihdepalveluiden yhteystiedot tai etsiä apua tiettyyn ongelmaan.

Keinoja löytyy aina

Joskus saattaa tuntua siltä, että ovet ovat kiinni joka suuntaan, eikä mitään keinoja epätoivoon ole löydettävissä. Vaikka tunnut seisovan millaisessa umpikujassa tahansa, apua löytyy varmasti! Jos pelkäät läheisesi puolesta, uskalla kysyä ja kuunnella. Hakekaa apua yhdessä.

Mikäli kaipaat apua jota on heti saatavilla ja mihin vuorokauden aikaan tahansa, Mielenterveystalon Apua 24/7 -palvelusta löydät yhteystiedot. Todellisissa hätätilanteissa hengen tai terveyden ollessa uhattuna tulee soittaa suoraan hätänumeroon 112.