Tays Sastamalan sairaala-alue

Tays Sastamala

Hoidamme useiden eri erikoisalojen potilaita yhteistyössä Tays Keskussairaalan ja Tays Hatanpään kanssa. Tarjoamme polikliinistä hoitoa, osastohoitoa ja kuntoutusta. Sairaalamme erikoislääkärin tutkimuksiin ja hoitoon tarvitaan lääkärin lähete, joka osoitetaan Tampereen yliopistolliseen sairaalaan.

Tutkimme ja hoidamme potilaita, joilla on muun muassa

Hoito Tays Sastamalassa

Erikoislääkäreiden vastaanottoja on seuraavilta erikoisaloilta: yleiskirurgia, ortopedia, urologia, gastrokirurgia, gastroenterologia, gynekologia, verisuonikirurgia, korva-, nenä- ja kurkkutaudit, sisätaudit, endokrinologia, reumatologia ja psykiatria. Hoitajavastaanottoja on muun muassa diabetes-, reuma-, uniapnea- ja ihotautipotilaille. Avohoitokäyntejä on keskimäärin 4000 kuukaudessa.

Sisätautien osastolla hoidamme erikoissairaanhoidon osastohoitoa tarvitsevia potilaita. Potilaille on tehty toimenpide joko Tays Keskussairaalassa, Hatanpään sairaalassa tai Sydänsairaalassa. Päivystyspotilaiden osuus on noin 25 prosenttia. Sisätautien osaston yhteydessä on dialyysiyksikkö, joka toimii maanantaista lauantaihin.

Potilaiden tutkimuksiin ja hoitoon liittyen on saatavissa sekä röntgenpalvelut että laboratoriopalvelut Tays Sastamalassa olevista laboratorio- tai röntgentoimipisteistä tai tarvittaessa Taysin muista yksiköistä.

Sairaalan kanssa samassa rakennuksessa toimii Tays Pitkäniemen psykiatrisesta toiminnasta Sastamalan psykiatrian poliklinikka, aikuispsykiatrian osasto sekä viikko-osasto. Lisäksi tiloissa toimii Sastamalan seudun sosiaali- ja terveyspalvelut (Sotesi) ja terveyskeskuksen kiirevastaanotto.

Keräämme jatkuvasti palautetta potilailta heidän kokemuksistaan saamastaan hoidosta, ohjauksesta ja kohtelusta. Palautteen mukaan 98 prosenttia potilaista on kokenut saamansa hoidon erittäin hyväksi tai hyväksi. Vastaavasti 98 prosenttia potilaista suosittelisi Tays Sastamalaa läheiselleen, jos läheinen olisi hoidon tarpeessa.

Vastuuhenkilöt

Palvelualuejohtaja Oivanen Petri
Ylihoitaja Tanskanen Anu