GE-yksikkö

Gastroenterologian yksikkö, Sastamala

Tutkimme ja hoidamme yli 16-vuotiaita potilaita, joilla on esimerkiksi vatsakipuja, ummetusta, pitkittynyttä ripulia tai veriulosteita. Teemme ruoansulatuskanavan tähystystutkimuksia ja niiden yhteydessä myös toimenpiteitä.

Tyypillisiä sairauksia oireiden taustalla ovat esimerkiksi ruokatorven refluksisairaus, maksasairaus, maha- ja pohjukaissuolihaavat, keliakia ja tulehdukselliset suolistosairaudet.

Potilaamme tulevat terveyskeskuslääkärin, työterveys- tai yksityislääkärin lähetteellä polikliiniselle vastaanotolle. Osa potilaista tulee tutkimuksiin Tays Sastamalan sairaalan omilta vuodeosastoilta. Lisäksi meille siirtyy potilaita jatkohoitoon Tays Keskussairaalasta.

Potilaiden tutkimukset tai toimenpiteet tehdään polikliinisesti. Joissain tapauksissa potilas voi siirtyä seurantaan tai sisätautien osastolle ja kotiutua sieltä.

Jatkohoito toteutuu työterveydessä, terveyskeskuksessa tai Tays Keskussairaalassa.

Tilat ja henkilökunta

Poliklinikalla on vastaanottohuoneita sekä toimenpidehuoneita, joissa tehdään tähystystutkimuksia.

Poliklinikalla työskentelee gastroenterologeja, gastrokirurgeja, IBD-hoitaja, avannehoitaja, sairaanhoitajia ja sihteereitä. Kaikki lääkärit ovat Taysin erikoislääkäreitä.

Yhteystiedot

Tiedustelut 03 311 62893. Käytössämme on takaisinsoittopalvelu. Noudata ohjeita, soitamme sinulle virka-aikana takaisin.

Voit ottaa yhteyttä myös tekstiviestillä numeroon 045 739 76645.

Voit asioida kanssamme myös Omatays.fi- palvelussa. Kirjautuminen palveluun tapahtuu pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella

Vastuuhenkilöt

Osastonhoitaja Jenni Mannila