GE-yksikkö

Gastroenterologian yksikkö, Sastamala

Tutkimme ja hoidamme yli 16-vuotiaita potilaita, joilla on esimerkiksi vatsakipuja, ummetusta, pitkittynyttä ripulia tai veriulosteita. Teemme ruoansulatuskanavan tähystystutkimuksia ja niiden yhteydessä myös toimenpiteitä.

Tyypillisiä sairauksia oireiden taustalla ovat esimerkiksi ruokatorven refluksisairaus, maksasairaus, maha- ja pohjukaissuolihaavat, keliakia ja tulehdukselliset suolistosairaudet.

Potilaamme tulevat terveyskeskuslääkärin, työterveys- tai yksityislääkärin lähetteellä polikliiniselle vastaanotolle. Osa potilaista tulee tutkimuksiin Tays Sastamalan sairaalan omilta vuodeosastoilta. Lisäksi meille siirtyy potilaita jatkohoitoon Tays Keskussairaalasta.

Potilaiden tutkimukset tai toimenpideet tehdään polikliinisesti. Joissain tapauksissa potilas voi siirtyä seurantaan kuntoutumisosastolle tai sisätautien osastolle ja kotiutua sieltä.

Jatkohoito toteutuu työterveydessä, terveyskeskuksessa tai Tays Keskussairaalassa.

Tilat ja henkilökunta

GE-yksikössä on kaksi tähystystutkimuksiin ja toimenpiteisiin varustettua toimenpidehuonetta. Lisäksi on kolme erillistä lääkäreiden ja hoitajan vastaanottohuonetta.

Yksikössä työskentelevät lääkärit ovat joko gastrokirurgeja tai gastroenterologeja. Kaikki lääkärit ovat Taysin erikoislääkäreitä.

Yhteystiedot

Gastroenterologian yksikössä puhelut ohjautuvat takaisinsoittojärjestelmään. Hoitaja soittaa takaisin mahdollisimman pian.

Voit ottaa yhteyttä myös tekstiviestillä numeroon 045 739 76645 kaikkina vuorokaudenaikoina. Kirjoita viestiin nimesi, syntymäaikasi ja asiasi lyhyesti. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Vastuuhenkilöt

Vastaava sairaanhoitaja Jenni Mannila