GE-yksikkö

Gastroenterologian yksikkö

Tutkimme ja hoidamme yli 16-vuotiaita potilaita, joilla on esimerkiksi vatsakipuja, ummetusta, pitkittynyttä ripulia tai veriulosteita. Teemme ruoansulatuskanavan tähystystutkimuksia ja niiden yhteydessä myös toimenpiteitä. Osa tähystyksistä tehdään anestesiassa.

Tyypillisiä sairauksia oireiden taustalla ovat esimerkiksi ruokatorven refluksisairaus, maksasairaus, maha- ja pohjukaissuolihaavat, keliakia ja tulehdukselliset suolistosairaudet.

Potilaamme tulevat terveyskeskuslääkärin, työterveys- tai yksityislääkärin lähetteellä polikliiniselle vastaanotolle. Osa potilaista tulee tutkimuksiin Tays Sastamalan sairaalan omilta vuodeosastoilta. Lisäksi meille siirtyy potilaita jatkohoitoon Tays Keskussairaalasta.

Potilaiden tutkimukset tai toimenpideet tehdään polikliinisesti. Joissain tapauksissa potilas voi siirtyä seurantaan kuntoutumisosastolle tai sisätautien osastolle ja kotiutua sieltä.

Jatkohoito toteutuu työterveydessä, terveyskeskuksessa tai Tays Keskussairaalassa.

Tilat ja henkilökunta

GE-yksikössä on kaksi tähystystutkimuksiin ja toimenpiteisiin varustettua toimenpidehuonetta. Lisäksi on kolme erillistä lääkäreiden ja hoitajan vastaanottohuonetta.

Yksikössä työskentelevät lääkärit ovat joko gastrokirurgeja tai gastroenterologeja. Kaikki lääkärit ovat Taysin erikoislääkäreitä.

Vastuuhenkilöt

Ylilääkäri Veli-Matti Savijoki
Osastonhoitajan varahenkilö Marketta Telilä