Osasto 5

Kuntoutumisosasto, Sastamala

Hoidamme Tays Sastamalan kuntoutumisosastolla tutkimusten tai toimenpiteiden jälkeen osastohoitoa ja kuntoutusta tarvitsevia aikuispotilaita. Asiakkaat ovat Taysin eri toimipisteissä hoidettuja potilaita. Tavoitteena on tuottaa toimintakykyä potilaan kotona selviytymisen tukemiseksi.

Asiakas siirtyy osastollemme aktiiviselle kuntoutumisjaksolle toimenpiteen tai trauman jälkeen. Lähettäviä toimipisteitä ovat Tays Hatanpää, Ensiapu Acuta ja Tays Keskussairaalan muut osastot sekä Sydänsairaala. Osasto toimii jatkohoitopaikkana Tays Keskussairaalassa, Hatanpään sairaalassa tai Tays Sydänsairaalassa leikatuille potilaille.

Osastolle tulee myös päivystyspotilaita Tays Keskussairaalasta, Sastamalan terveyskeskuksen kiirevastaanotolta sekä sairaalan muilta osastoilta. Sairaalassa toimivat yleislääkäritasoinen yöpäivystys ja takapäivystäjät.

Osastollamme on mahdollista kuntouttaa potilaita myös sairaanhoitopiirin ulkopuolelta. Kuntoutujat saavat Tays Sastamalassa tarvittaessa erikoissairaanhoidon palveluja.

Kuntoutumisosaston tavoitteena on tuottaa toimintakykyä kotiin. Toiminnan keskiössä ovat kuntoutuva asiakas ja hänen läheisensä. Asiakasryhmistä suurin ovat ortogeriatriset asiakkaat.

Tilat

Osastolla on 18 potilaspaikkaa. Huoneet ovat yhden tai kahden hengen huoneita. Jokaisessa huoneessa on oma wc ja suihku. Potilaille on yhteinen päiväsali, joka toimii myös yhteisenä ruokailutilana. Kuntoutumisosastolla on lisäksi virikehuone ja kuntosali.

Jokaisen potilaan vuoteen vieressä on henkilökohtainen puhelin, johon potilas saa numeron sairaalaan tullessaan. Osastolla voi käyttää myös omaa matkapuhelinta.

Kuntoutumisosasto toimii toistaiseksi yhteisosastona sisätautiosaston kanssa 4. kerroksessa.

Vierailut

Vierailuaika on kello 12–19. Osastolle ei voi tuoda kukkia. Vältä myös voimakkaiden hajusteiden käyttöä.

Lue myös: Vierailijoille ja läheisille

Vastuuhenkilöt

Ylilääkäri Aarne Ylinen
Osastonhoitaja Petri Vuorela