Nuorisopsykiatrian poliklinikka, Sastamala

Tutkimme ja hoidamme nuorisopsykiatrian poliklinikalla 13–17 -vuotiaita nuoria, jotka tarvitsevat nuorisopsykiatrian avohoidon palveluja mielenterveysongelmansa vuoksi. Nuorilla voi olla esimerkiksi masennus, ahdistuneisuushäiriö, persoonallisuushäiriö, skitsofrenia tai kaksisuuntainen mielialahäiriö.

Poliklinikalle tullaan lääkärin lähetteellä. Lähetteen voi tehdä myös konsultaatiokäyntiä varten. Tutkimukseen ja hoitoon lähetettävän nuoren tulee olla alle 18-vuotias.

Nuorisopsykiatrian poliklinikan toimintamuotoja ovat yksilö-, perhe- ja ryhmäterapia, psykiatristen kriisitilanteiden selvittely ja terapeuttiset ryhmät sekä konsultaatiot.

Hoitojakso

Hoitojakson toteuttamisesta sovimme tutkimusjakson jälkeen yhdessä nuoren ja vanhempien kanssa. Hoitomuotoina ovat yksilö-, perhe- ja ryhmäterapia, toimintaterapia ja psykofyysinen terapia. Verkostotyö yhteistyökumppaneiden kanssa on tärkeää. Yhteistyötahoja ovat muun muassa koulujen oppilashuoltotyöryhmät sekä sosiaalitoimen ja lastensuojelun sijoituspaikkojen edustajat.

Tilat ja henkilökunta

Poliklinikan tilat ovat vastaanottotiloja ja erilaisia ryhmätyöskentely- ja terapiatiloja.

Palvelutuotannosta vastaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluvat psykiatrian erikoislääkäri, psykologi, kaksi sairaanhoitajaa, sosiaalityöntekijä ja osastonsihteeri. 

Vastuuhenkilöt

ayl Timo Holttinen
Osastonhoitaja Riikka Hynynen