Sastamalan psykiatrian poliklinikka (PSAP)

Tutkimme ja hoidamme psykiatrian poliklinikalla aikuispotilaita, jotka mielenterveysongelmansa vuoksi tarvitsevat psykiatrisen erikoissairaanhoidon palveluja. Potilaat tulevat meille hoitoon aina lääkärin lähetteellä. Poliklinikka toimii ajanvarauspoliklinikkana. Potilaalla voi olla esimerkiksi masennus, ahdistuneisuushäiriö, persoonallisuushäiriö, skitsofrenia tai kaksisuuntainen mielialahäiriö.

Poliklinikalla on puhelinaika arkisin 12.00–12.30. Psykiatrian poliklinikan asiakkaiden ajanvarausten peruutukset, muutokset ja lääkereseptien uusinnat pyydetään toimittamaan hoitavan työntekijän kanssa.

Hoito psykiatrian poliklinikalla

Hoito alkaa tutkimusjaksolla hoitotakuun kiireettömälle hoidolle asettamassa tavoiteajassa. Tutkimusjakso sisältää noin viisi käyntiä. Tutkimusjakson aikana hoitosuunnitelma tarkentuu ja sen jälkeen arvioidaan, toteutetaanko hoito erikoissairaanhoidossa vai perusterveydenhuollossa.

Hoitosuunnitelmassa sovitaan hoidon tavoitteista, hoitomuodoista ja hoitojakson pituudesta. Suunnitelma tarkistetaan määräajoin.

Poliklinikan työmuotoja ovat psykiatriset tutkimukset, lääkehoidon arviot, psykiatristen kriisitilanteiden selvittely, asiakkaiden sosiaaliturva-asioiden selvittely sekä yksilö-, pari-, perhe-, kuva- ja ryhmäterapiat.

Sähköisen asioinnin palvelu OmaTays

OmaTays on sähköinen asiointitapa potilaan ja Taysin välillä. Palvelussa voi esimerkiksi päivittää omat yhteystiedot ja antaa sähköisen asioinnin luvan. Palvelussa myös näkyvät omat ajanvaraukset. Myös videovastaanotot tapahtuvat OmaTaysin kautta. Sen käyttö on maksutonta. Potilaskertomustekstit eivät ole luettavissa OmaTaysissa. Ne löytyvät osoitteesta kanta.fi.

Lisätiedot 
Kysy lisää poliklinikalta!

Tilat ja henkilökunta

Poliklinikalla on vastaanottotiloja sekä erilaisia ryhmätyöskentely- ja terapiatiloja.

Psykiatrian poliklinikalla palveluja tuottavat moniammatillisen työryhmän jäsenet. Hoidosta vastaa työryhmä, johon kuuluvat psykiatrian erikoislääkäri, sairaanhoitaja, kuvataide-, toiminta- ja fysioterapeutti, psykologi ja sosiaalityöntekijä.

Psykiatrian avohoitoon kuuluu myös toinen toimipiste

Vastuuhenkilöt

Ylilääkäri Irma Järvinen-Aro
Ylihoitaja Sari Lepistö
Osastonhoitaja Minna Hujanen