Sastamalan psykiatrian poliklinikka

Tutkimme ja hoidamme psykiatrian poliklinikalla aikuispotilaita, jotka mielenterveysongelmansa vuoksi tarvitsevat psykiatrisen erikoissairaanhoidon palveluja. Potilaat tulevat meille hoitoon aina lääkärin lähetteellä. Poliklinikka toimii ajanvarauspoliklinikkana. Potilaalla voi olla esimerkiksi masennus, ahdistuneisuushäiriö, persoonallisuushäiriö, skitsofrenia tai kaksisuuntainen mielialahäiriö.

Poliklinikalla on puhelinaika arkisin 12.00–12.30. Psykiatrian poliklinikan asiakkaiden ajanvarausten peruutukset, muutokset ja lääkereseptien uusinnat pyydetään toimittamaan hoitavan työntekijän kanssa.

Hoito psykiatrian poliklinikalla

Hoito alkaa tutkimusjaksolla kiireettömässä hoidossa hoitotakuun asettamassa tavoiteajassa, joka on kolme viikkoa. Tutkimusjakso sisältää keskimäärin viisi käyntiä. Tutkimusjakson aikana hoitosuunnitelma tarkentuu ja sen jälkeen arvioidaan, toteutetaanko hoito erikoissairaanhoidossa vai perusterveydenhuollossa.

Hoitosuunnitelmassa sovitaan hoidon tavoitteista, hoitomuodoista ja hoitojakson pituudesta. Suunnitelma tarkistetaan määräajoin.

Poliklinikan työmuotoja ovat psykiatriset tutkimukset, lääkehoidon arviot, psykiatristen kriisitilanteiden selvittely, asiakkaiden sosiaaliturva-asioiden selvittely sekä yksilö-, pari-, perhe-, kuva- ja ryhmäterapiat.

Sähköisen asioinnin palvelu OmaTays

OmaTays on uusi, sähköinen asiointitapa potilaan ja Taysin välillä. Palvelussa voi päivittää yhteystiedot ajan tasalle ja antaa sähköisen asioinnin luvan. Palvelussa näkyy omat ajanvaraukset ja sen käyttö on maksutonta. OmaTaysissa ei näy potilaskertomustekstejä.

OmaTaysin avulla voit myös myös asioida etänä videovastaanoton kautta. Lisätiedot
Kysy lisää poliklinikalta!

Tilat ja henkilökunta

Poliklinikan tilat ovat vastaanottotiloja, erilaisia ryhmätyöskentely- ja terapiatiloja.

Psykiatrian poliklinikalla palveluja tuottavat moniammatillisen työryhmän jäsenet. Hoidosta vastaa työryhmä, johon kuuluu psykiatrian erikoislääkäri, sairaanhoitaja, kuvataide-, toiminta- ja fysioterapeutti, psykologi sekä sosiaalityöntekijä.

Psykiatrian avohoitoon kuuluvat myös toimipisteet

Vastuuhenkilöt

Ylilääkäri Irma Järvinen-Aro
Ylihoitaja Sari Lepistö
Osastonhoitaja Minna Hujanen