Sisätautiosasto, Sastamala

Tutkimme ja hoidamme Tays Sastamalan sisätautiosastolla aikuisia sydän-, diabetes-, reuma-, munuais-, keuhko- ja infektiopotilaita. Osaston yhteydessä toimii myös sydänvalvonta.

Yleensä potilaalla on yksi tai useampi sisätautisairaus, jonka vuoksi hän on vuodeosastojaksolla. Potilas on saattanut myös olla osastohoidossa Tays Keskussairaalassa tai Tays Sydänsairaalassa, minkä jälkeen hän on siirtynyt jatkohoitoon meille. Osa potilaista ohjautuu hoitoomme Acutan tai Sotesin päivystyksestä.

Hoitojakson kesto on keskimäärin viisi päivää.

Tilat ja henkilökunta

Sisätautiosastolla on 18 potilaspaikkaa, joista neljä on valvontayksikössä. Potilashuoneet ovat kaksi- tai kolmepaikkaisia. Osassa huoneista on oma wc-tila. Lisäksi potilailla on yhteinen päiväsali.

Hoitosuunnitelmasta riippuen potilaan hoitoa ja ohjausta toteuttavat erikoislääkäri, sairaanhoitaja, perushoitaja, fysioterapeutti, sosiaalityöntekijä ja ravitsemusterapeutti. Tarvittaessa voidaan konsultoida psykiatrian akuuttityöparin sairaanhoitajaa potilaan mielenterveyteen liittyvissä asioissa.

Vierailut

Osastolla on vapaat vierailuajat lukuun ottamatta valvontahuonetta, jossa on aika- sekä vierailurajoitus. Ota kuitenkin huomioon mahdollisen huonetoverin levon tarve. Osastolle ei voi tuoda kukkia. Vältä myös voimakkaiden hajusteiden käyttöä.

Lue myös: Vierailijoille ja läheisille

Vastuuhenkilöt

Ylilääkäri Kimmo Verho
Osastonhoitaja Tiina Ojala